Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Liberec doma proti Boleslavi neudržel vedení a nakonec prohrál 1:3

Liberečtí fotbalisté po vítězství na hřišti Bohemians nedokázali navázat další výhrou v utkání s Boleslaví. Po prvním poločase přitom vedli 1:0, jenže hosté ve druhém poločase nejprve vyrovnali z penalty a rozhodující gól vstřelil v závěru Ladra. Hosté pak skóre uzavřeli do prázdné brány, když na předcházející standardku šel i brankář Vliegen.

Zápasy mezi těmito dvěma soupeři slibují většinou dost šancí a branek a minimálně to první platilo i v první půli. Šance měly oba týmy, hostující Krobot ve 25. minutě dobře hlavičkoval a Vliegen vyrazil. Prakticky z protiútoku zahrávali domácí standardku, odražený míč získal Matoušek a jeho tvrdá rána jen těsně minula Šedovu bránu.

Poté už se ale skóre měnilo. Domácí na pravé straně hezky zakombinovali, Gebre našel Matouška, kterého vychytal Šeda, volný van Buren ale měl lehkou práci a hlavou poslal Slovan do vedení – 1:0. Rušný zápas pokračoval a nebezpečné útoky se střídaly na obou stranách. Velkou možnost měli hosté ve 35. minutě, Vliegenovi propadla rána Ladry a míč jen těsně před brankovou čárou odkopl jeden z obránců.

Druhá půle začala stejně, jako ta první skončila. Do dobré možnosti se hnal Matoušek, kterého před vápnem sestřelil Šeda a viděl žlutou kartu. Vzápětí centroval Talovjerov na zadní tyč a Mikula jen těsně minul.

Kritický moment pro domácí přišel v 64. minutě. Vliegen netrefil míč při odkopu a při hašení problému trefil Skaláka loktem do hlavy a pískala se penalta. Míč si postavil Matějovský a vyrovnal na 1:1. Domácím se pak nedařilo, hosté mohli jít do konce do vedení. Šimek po rohu osamocený hlavičkoval v ideální pozici, tentokrát ale Vliegen předvedl skvělý zákrok.

Liberec se pak na několik minut vymanil z tlaku hostí, jenže paradoxně to skončilo druhou brankou hostí. Ladra dostal od obrany spoustu času a trefil se náramně – 1:2. V závěru mělli domácí možnost zajímavé standardky, na kterou šel i brankář Vliegen, jenže hosté z ní šli do brejku a do prázdné brány se trefil Stránský.

Slovan Liberec - Mladá Boleslav 1:3 (1:0)

Branky: 28. van Buren - 66. Matějovský (penalta), 86. Ladra, 90+5. Stránský. Žluté karty: 62. Matoušek, 65. Vliegen - 34. Dancák, 48. Šeda, 54. Matějovský. Rozhodčí: M. Křepský - J. Paták, P. Líkař; VAR: T. Kocourek, AVAR: J. Šimáček. Diváci: 3358

FC Slovan Liberec: Vliegen - Plechatý, Prebsl, Talovjerov - Gebre Selassie (C) (82. Varfolomejev), Červ - Matoušek (70. Kozák), Višinský (82. Rabušic), Preisler (76. Fukala) - van Buren (70. Rondić)

FK Mladá Boleslav: Šeda - Šimek, Karafiát, Suchý (C) - Pech, Mareček, Dancák, Fulnek - Ekpai (60. Skalák - 85. Stránský), Krobot (46. Matějovský), Ladra (90+2. Mašek)

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, boleslav, kozel, BK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec, Bohemians 1905, FC Slovan Liberec, Theodor Gebre Selassie, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec doma proti Boleslavi neudržel vedení a nakonec prohrál 1:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.