Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan je ve čtvrtfinále poháru. U Nisy porazil Olomouc i díky hattricku van Burena 4:1

Liberečtí fotbalisté si domácí pohárovou soutěž zahrají i na jaře. V osmifinále Mol cupu na domácím hřišti porazil Sigmu Olomouc 4:1. Hattrickem se zaskvěl va Buren.

Úvod se Liberci vydařil náramně. Nejprve mohl skórovat Preisler, v ideální pozici na malém vápně ale přestřelil. V 11. minutě už ale domácí šli do vedení. Višinský napřáhl za vápnem, míč zaplaval a skončil za bezmocným Trefilem – 1:0. O tři minuty později bylo pro Slovan ještě lépe. Meszáros poslal centr do vápna a osamocený van Buren se hlavou nemýlil – 2:0.

Jenže Sigma pohodový postup domácích dovolit nechtěla a v závěru snížila. Po centru z pravé strany ve 39. minutě do míče trkl Beneš a snížil na 1:2.

Ve druhé půli se hosté snažili o vyrovnání, měli několik nadějných situací, v 65. minutě ale Slovan vstřelil třetí gól, který přinesl hodně emocí. Navrátil ve zdi fauloval Červa a i když se hodně zlobil, kopala se penalta. Míč si postavil van Buren a poslal Trefila na druhou stranu – 3:1. Navíc o pár minut později po rychlém brejku zkompletoval hattrick van Buren a bylo hotovo – 4:1.

Zápas se poté spíš dohrával, gól už nepadl a Liberec postupuje do čtvrtfinále.

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 4:1 (2:1)

Branky: 11. Višinský, 13. van Buren, 64. van Buren (z pen.), 68. van Buren – 39. Beneš. Rozhodčí: Nehasil – Slavíček, Ratajová. ŽK: 42. Talovjerov, 63. Červ, 83. Frýdek – 19. Vraštil, 63. Navrátil. Diváci: 958.

FC Slovan Liberec: Stejskal – Gebre Selassie, Talovjerov, Plechatý – Mikula (69. Prebsl), Valenta, Červ, Preisler (69. Fukala) – Višinský (85. Purzitidis) – van Buren (85. Rondič), Mészáros (80. Frýdek)

SK Sigma Olomouc: Trefil – Pokorný (46. Šíp), Vraštil (74. Poulolo), Beneš, Zmrzlý – Spáčil (26. Matoušek Jak.), Breite – Zifčák, Růsek (74. Hadaš), Navrátil – Chytil.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, pohár, olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan je ve čtvrtfinále poháru. U Nisy porazil Olomouc i díky hattricku van Burena 4:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.