Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slovan se na Maltě utká s rakouským Tirolem a Trenčínem. Přijde o van Burena?

Liberecký Slovan už zná soupeře pro zimní přípravný turnaj, který se odehraje na Maltě. Utká se s rakouským WSG Tirol a slovenským Trenčínem. V rámci bojů o umístění, může narazit na Zlín, slovenskou Trnavu nebo druholigový německý Sandhausen. Zřejmě u toho už ale nebude nejlepší střelec Slovanu na podzim Mick van Buren.

Ten se totiž podle informací sport.cz nejspíš vrátí do Slavie. Pražský klub už podle informací portálu Liberec o zájmu o návrat van Burena informoval. Zda nizozemský útočník Liberec opravdu opustí tak ukážou další dny a případná jednání, Slovan by také mohl posílit jiný hráž Pražanů.

Mick van Buren přitom po konci podzimu o návratu do Slavie nic netušil. „Měl bych tu být do konce sezony, s tím takhle počítám, budu tady. Jsem moc rád, že jsem v Liberci, už jsem to říkal mockrát. Myslím, že i pro mě to bude nejlepší. Dávám góly a s týmem mi to funguje,“ řekl po pohárovém utkání s Olomoucí. Jenže třicetiletý forvard svými výkony vedení Slavie zaujal, vždyť v Liberci nastřílel devět ligových a tři pohárové branky a přidal i dvě asistence.

Slovan si tak v jarní části bude muset poradit jinak. Do útoku ale zřejmě bude potřebovat posilu, vždyť po van Burenovi nedal nikdo jiný víc než jednu ligovou branku.

Tým se pomalu chystá na zahájení přípravy na jarní ligovou část. Letos se zúčastní turnaje Tipsport Malta Cup. Na středomořském ostrově stráví deset dní a sehrají tři utkání. Dva soupeři už jsou jasní, jsou jimi rakouský WSG Tirol a slovenský Trenčín. Slovan pak čeká ještě utkání o umístění, kde čeká Zlín, slovenská Trnava, nebo druholigový německý Sandhausen.

„Chtěli jsme nabídnout možnost i dalším klubům, kam jsme partnersky nově vstoupili, ať už jako generální, nebo hlavní partner. Nechceme opomíjet ani Slovensko, kde máme své ambice. S počtem šesti účastníků jsme aktuálně na stropu možností, které na Maltě především z pohledu tréninkových ploch jsou,“ uvedl na tiskové konferenci k turnaji Lubomír Ježek z Tipsportu. Vybraná utkání zařadí do vysílání také Česká televize.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, malta, van buren

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan se na Maltě utká s rakouským Tirolem a Trenčínem. Přijde o van Burena?  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.