Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Doufám, že do ligy půjdeme s hráči navíc, řekl na začátku přípravy trenér Slovanu Kozel

Jeho tým při startu přípravy počítá zatím spíše ztráty. Vždyť pryč je Van Buren, Talovjerov, Stejskal nebo Mara. Vrátil se sice Tiéhi, ten ale možná zase odejde. V kolonce příchodů tak, až na test brankáře ze třetí ligy, svítí zatím nula. Luboš Kozel proto doufá, že před startem jarní části ligové soutěže nové tváře ještě přivítá.

Zimní příprava je letos specifická. Kvůli mistrovství světa se nehrálo v prosinci a první jarní kola začnou už v lednu. Slovan navíc ještě koncem listopadu odehrál utkání MOL Cupu a poté zimní Tipsport Cup. „Teď jsme měli tři týdny volno, v posledním týdnu už ale měli kluci individuální program. Nyní máme čtyři týdny do ligy. Tím pádem je to kratší, trošku atypická zimní příprava,“ řekl trenér Luboš Kozel klubovému webu.

A specifický je i úvod přípravy, fotbalisté totiž trénují na přírodní trávě, což v Liberci v lednu rozhodně není pravidlem. „Kluci nechodí na umělé hřiště rádi, ale začali jsme na přírodní trávě. Doufám, že to podle předpovědi vydrží celý týden. V pondělí pak odlétáme na Maltu, takže tohle je zatím plus,“ ocenil.

Také soustředění bude trochu jiné. Slovan totiž příští týden odletí na Maltu, kde ho čekají tři utkání v rámci Tipsport Malta Cupu. „Vždycky říkám, že to, jaká je nebo byla příprava, ukáže až liga. Samozřejmě vždycky chcete hrát zápasy, aby vás to prověřilo, mohli jste si něco zkusit... Z tohoto pohledu věřím, že to budou dobré zápasy, které nám pomůžou,“ říká trenér.

Jaký bude kádr pro jaro? Tady je situace stejná, jako vždy. Zatím se to totiž neví. Tým opustilo několik hráčů, kterým skončilo hostování ze Slavie, smlouva skončila Kamso Marovi. O posilách zatím jasno není, i když liga startuje už za tři týdny utkáním s Pardubicemi.

„Samozřejmě odchod Van Burena a Talovjerova a vlastně i Honzy Matouška, který, když byl zdravý, také nastupoval většinou s touto dvojicí v základní sestavě, bude určité oslabení. My se na to snažíme nějak reagovat, abychom mužstvo třeba na těchto postech doplnili,“ pokračuje trenér.

Kozel ale chápe, že kádr v Liberci se často mění. „Vím, že to je nějaká daň za to, že ti hráči jsou tady třeba na hostování. Nejsme pány té situace. Na druhou stranu, to, že si je stáhli, svědčí o tom, že tady podávají dobré výkony, že jim to sedlo, a že je třeba o ně zájem i v lepším klubu,“ říká.

Do týmu se sice vrátil Christ Tiéhi, podle Kozla existuje ale možnost, že na jaro přestoupí. „My momentálně na tento post nějaké fotbalisty máme a uvidíme, jestli tady vůbec Christ na jaře bude. Může se stát, že nepůjde do Slavie, ale třeba někam jinam, protože si určité jméno udělal,“ objasnil.

Do tréninku už by se měla zapojit i dvojice afrických hráčů Doumbia a Ghali, kteří na podzim ukazovali nadějné výkony. Oba ale velkou část podzimní ligové části marodili. I podle jejich stavu se bude doplnění kádru řešit. Doplnit mužstvo ale Kozel rozhodně chce. „Mužstvo doplnit chceme. V tom složení, v jakém jsme dneska, věřím, že na konci zimního přestupového období nebudeme, že do ligy půjdeme s některými hráči navíc,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, příprava, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doufám, že do ligy půjdeme s hráči navíc, řekl na začátku přípravy trenér Slovanu Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.