Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Exliberecký Filip Nguyen se přesune do Vietnamu. Touží po něm nováček tamní ligy

V Liberci si poprvé zahrál ligu, poté si zachytal i v Evropské lize. Nakonec se ale po neshodách s tehdejším koučem Hoftychem stěhoval do Slovácka. Nyní se chystá třicetiletý gólman Filip Nguyen na pro mnohé exotické angažmá. Zřejmě v létě by měl přestoupit do vietnamského klubu FC Cong An Ha Noi.

S informací o možném přestupu přišel deník Sport. Podle něj má o brankáře zájem nováček vietnamské ligy FC Cong An Ha Noi z hlavního města země Hanoje. Podle deníku už se Ngyuen s klubem domluvil na smlouvě a nejpozději v létě přestoupí.

O hráče měl už loni zájem klub Binh Dinh FC, tehdy ale přestup padl. Přestup se ale nakonec zadrhl na úřednických formalitách. „Klub oznámil, že nemůže vyřídit papíry, aby se Filip Nguyen stal hráčem týmu,“ uvedl pro server VnExpres otec Filipa Nguyena Nguyen Minh.

Ve Vietnamu totiž platila přísná pravidla pro hráče, kteří nemají vietnamské občanství, a to Nguyen nemá. Nyní se ale pravidla změnila a gólman tak může odejít. Sám přitom byl na zkoušce ve Vietnamu už v době, kdy chytal druhou ligu za Vlašim. „Do té doby jsem bral Vietnam jako další cizí zemi, kterou jsem navštívil, jako Itálii nebo Chorvatsko, jen s ukrutným horkem, které vás praští do tváře, sotva vystoupíte z letadla. Ale jak jsme tam tak seděli, došlo mi, že i tady mám své kořeny,“ vzpomínal pro projekt Bez Frází na první návštěvu země jeho otce.

Poté ale přišel Liberec a také Slovácko. V Liberci přitom Nguyen stihl 77 zápasů v lize a také základní skupinu Evropské ligy. Nakonec ale odcházel za ne příliš pozitivních okolností. Nesedl si s trenérem Hoftychem, který z něj udělal dvojku. „Doufal jsem v loučení za jiných okolností, což se bohužel nepovedlo, ale díky Liberci jsem si zachytal ligu, Evropskou ligu a dostal jsem se i do reprezentace,“ řekl tehdy k odchodu z Liberce sám Filip Nguyen.

I kvůli problémům s přestupem do Vietnamu si jednu dobu pohrával s myšlenkou, že by si zažádal o vietnamské občanství, nakonec se ale rozhodl zůstat v Evropě. Teď je ale všechno jinak a Nguyen míří do Hanoje, kde by se měl stát největší hvězdou týmu.

„Zůstat v Evropě je pro kariéru Filipa Nguyena samozřejmě dobré. Ale můj syn se chce vrátit do Vietnamu a hrát. Vždy touží hrát za vlast svého otce," potvrdil Nguyen Minh.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Exliberecký Filip Nguyen se přesune do Vietnamu. Touží po něm nováček tamní ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.