Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do Slovanu se vrací Ľubomír Tupta. Klub má opci na přestup

Liberecký Slovan posílil slovenský hráč Ľubomír Tupta. Toho fanoušci znají, protože za Liberec odehrál minulou sezonu, pak se ale vrátil do Itálie, kde dlouhodobě působil. Slovan hráče získal na hostování do konce sezony s opcí na přestup.

„Zpátky do Liberce jsem se velmi těšil a jsem moc rád, že se to podařilo. Je příjemné vracet se do známého prostředí a beru to jako velké plus. Chci pomoct týmu, klubu, ale i sám sobě. Věřím, že máme na to být v první šestici,“ řekl Ľubomír Tupta klubovému webu po podpisu smlouvy.

Tupta oblékal dres Slovanu už v sezoně 2021/22. Nastoupil celkem ke 24 ligovým zápasům, v nichž zapsal čtyři branky, všechny byly vítězné. Zároveň odehrál i tři utkání v ČFL za B-tým, kde dvakrát skóroval a jednou asistoval.

Slovenský hráč působil od roku 2014 v Itálii, kam přestoupil z Prešova. Stále teprve čtyřiadvacetiletý fotbalista má za sebou několik hostování, kromě Liberce hrál i v Sionu nebo Wisle Krakow, po skončení loňské sezony se vrátil do Verony, které patřil od roku 2015. Tu ale před aktuálním ročníkem opustil, aby se přesunul do Serie C, kde nastupoval za Pescaru. V 15 ligových utkáních zaznamenal dvě asistence a v poháru během dvou startů gól a asistenci.

Nyní se dotáhl jeho návrat do Liberce, kde zůstane minimálně do konce sezony, Slovan pak má opci na přestup.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, tupta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Slovanu se vrací Ľubomír Tupta. Klub má opci na přestup  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.