Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dobrý výkon na jihu Čech. Slovan vyhrál v Českých Budějovicích 2:0

Liberečtí fotbalisté po remíze s posledními Pardubicemi jeli do Českých Budějovic. A domácí zaváhání se jim podařilo napravit, když po brankách Červa a Rondiće z penalty vezou vítězství 2:0. V tabulce se tak stále drží na dostřel od čtvrtého místa.

Úvodní poločas měl více ze hry hostující Slovan, který měl během první pětačtyřicetiminutovky hned několik dobrých příležitostí. Hned v úvodu se před Janáčkem zjevil Frýdek, jenže domácí brankář byl úspěšnější. Po půlhodině si zasekl míč Olatunji, který pálil a Janáček se znovu předvedl.

Ve 41. minutě měli hosté závar v pokutovém území, kde opět dobře zasáhl domácí brankář. Ten ale po pár sekundách už inkasoval, když po přihrávce Frýdka krásně zpoza vápna pálil Červ – 0:1. Frýdek se pak v nastavení první půle ocitl v další gólovce, jenže tentokrát bránu těsně přestřelil.

Hned v úvodu druhé půle se Slova dostal do další jasné situace. Višinský poslal přízemní centr, ten se dostal až k Preislerovi, který ale tváří v tvář Janáčkovi neuspěl.

Domácí se snažili tlačit a hosté vyráželi k smrtícím brejkům. Jeden z nich sehráli v 58. minutě hosté skvěle a Preisler skóroval. Jeho branka ale kvůli ofsajdu Frýdka neplatila. Frýdek pak mohl zvýšit sám, udělal kličku i Janáčkovi, toho ale zastoupil jeden z jeho spoluhráčů.

V 77. minutě dostal Liberec další výhodu, kdy byl po ostrém zákroku vyloučen Adediran. Hosté pak mohli zvýšit, když se pěkně uvolnil Olatunji a jeho rána jen těsně minula brána. V 83. minutě se sám na bránu řítil Ghali, toho fauloval Janáček a kopala se penalta. Míč si vzal Rondić a bezpečně proměnil – 0:2.

Dynamo Č. Budějovice - Slovan Liberec 0:2 (0:1)

Branky: 40. Červ, 87. Rondić z pen. Žluté karty: 15. Čolić, 30. Hora, 38. Penner. Rozhodčí: Starý - Kubr, Slavíček; VAR: Nehasil, AVAR: Berka

SK Dynamo Č. Budějovice: Janáček - Havel, Králík, Skovajsa - Čolić, Čermák, Penner, Čmelík, Hora - Potočný, Adediran

FC Slovan Liberec: Bačkovský - Gebre Selassie, Prebsl, Plechatý - Fukala, Červ, Valenta, Frýdek, Preisler - Višinský - Olatunji

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrý výkon na jihu Čech. Slovan vyhrál v Českých Budějovicích 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.