Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Už jsme to potřebovali, hodnotil výhru v Budějovicích trenér Kozel. Slovan vyhrál venku poprvé od září

Výkon Slovanu v Budějovicích připomínal hned několik venkovních utkání týmu v této sezoně. Liberečtí hráli dobře, měli několik šancí, dlouho ale byl zápas otevřený. Jenže zatímco v jiných zápasech tým prohrál, nyní přidal druhou branku a konečně vyhrál. Spokojený tak mohl být i trenér Luboš Kozel.

Jak hodnotíte utkání v Budějovicích?
Zápas se mi hodnotí dobře. Vyhráli jsme venku, vyhráli jsme zaslouženě. Během utkání nám přibývaly gólovky, i když produktivita nebyla dobrá. Dlouho to tak pořád bylo jen 1:0. Vítězství je ale podle mého názoru zasloužené a mužstvo můžu za výkon pochválit.

Vyšla vám i taktika, se kterou jste přijeli. Jaký byl váš záměr před utkáním?
Taktika vyšla, trochu jsme oproti minulému utkání změnili rozestavení. Přidali jsme do středu jednoho herního hráče, bylo to takové 3-4-3. Většina hráčů podala dobrý výkon, někteří velmi dobrý a evidentně to fungovalo. Několik situací jsme mohli vyřešit ještě lépe.

V úvodu utkání se hra hodně kouskovala po faulech na liberecké hráče.
Domácí hráli tvrdě, my jsme měli dobrý pohyb a domácí hráči byly v soubojích pozdě. Za mě tam byla hned v úvodu i penalta, která nebyla odpískaná. Některé ty situace si žádaly i žlutou kartu. My se snažíme hrát čistě, abychom nefaulovali, zápas jsme odehráli bez žluté karty. Domácí hráli tvrději, možná to byl jejich cíl, já jsem rád, že jsme to zvládli, i když některé šrámy máme.

Několik posledních vzájemných utkání jste Budějovice nedokázali porazit. Jste rádi za konec této série?
Jednoznačně, nejenom že s Budějovicemi, ale od září jsme nevyhráli venku. Už jsme to potřebovali, protože těch nezvládnutých zápasů bylo venku hodně.

Lukáš Červ o zápase „Myslím si, že jsme do zápasu vstoupili dobře. Měli jsme dnes celkem netypickou sestavu se čtyřmi středními záložníky, abychom zahustili střed. Bylo to hlavně o komunikaci, abychom zavírali na středu Jakuba Horu, který dobře rozehrává. V podstatě všechny akce jdou přes něj. Měli jsme tam dost šancí, které jsme sice neproměnili, ale šli jsme gólům naproti. Toho jsme využili, dali jsme gól na 1:0 a druhou půli jsme opět začali dobře. Měli jsme další šance a nakonec se nám povedlo vstřelit z penalty druhou branku, takže jsem rád, že jsme konečně vyhráli venku."

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, budějovice, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už jsme to potřebovali, hodnotil výhru v Budějovicích trenér Kozel. Slovan vyhrál venku poprvé od září  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.