Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další sympatický výkon, jenže opět bez bodů. Slovan v Plzni prohrál 1:2

Slovan ve 21. kole první fotbalové ligy hrál na hřišti Plzně. A zahrál dobře, jenže body nezískal. Plzeň šla do vedení v první půli, hosté vyrovnali, jenže domácí dokázali přidat gól a hubené vítězství už poté ubránili. Mluvit se zřejmě bude o dvou situacích - souboji Chorého s Bačkovským před prvním gólem Plzně a hrou rukou stejného hráče ve vlastním vápně po střele Kozáka v závěru utkání.

Liberečtí hráli v první půli možná až překvapivě aktivně a domácí prakticky do ničeho nepouštěli. Do první dobré možnosti se dostal Rondič, jeho střelu z úhlu ale Staněk vyrazil. Do vedení šli přesto Plzeňští. Sýkora posla centr na zadní tyč, kde se zdálo, že Chorý fauloval brankáře Bačkovského. Píšťalka se ale neozvala a Kopic měl jednoduchou práci – 1:0.

Liberec pak Plzeň zatlačil ještě více, kopal několik rohů, do žádné gólové šance se ale nedostal. V závěru poločasu pálil domácí Bucha a Bačkovský vyrazil.

Druhá půle začala opačně. Domácí byli aktivnější a hrozili. Ve 49. minutě předvedli velký závar, hostující obrana ale s vypětím všech sil míč odvrátila. A tak trestal Liberec. Tupta si povodil domácí obranu a utaženou střelou překonal Staňka – 1:1.

Plzeň pak opět zahrozila dalším závarem a Liberec znovu se štěstím odvrátil. To už se nepovedlo v 69. minutě, kdy se po rohu míč dostal až k Mosquerovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:1.

Liberečtí odpověděli dobrou kombinací v 73. minutě, kdy Tuptovu ránu na poslední chvíli srazil mimo Jemelka. V 81. minutě se ke střele dostal Kozák, jeho rána trefila ruku Chorého, penalta se ale nekopala. Liberec v závěru tlačil, do žádné brankové možnosti už se ale nedostal a z Plzně odjíždí bez bodu.

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 2:1 (1:0)

Branky: 21. Kopic, 68. Mosquera - 52. Tupta. Žluté karty: 47. Hejda, 66. Mosquera. Rozhodčí: O. Berka - M. Vlček, L. Machač; VAR: J. Petřík, AVAR: J. Váňa. Diváci: 8263

FC Viktoria Plzeň: Staněk – Holík, Hejda (C), Jemelka, M. Havel – Bucha, Květ – Kopic (90+5. Jirka), Vlkanova (61. Mosquera), Sýkora (77. Pernica) – Chorý

FC Slovan Liberec: Bačkovský - Plechatý (C), Prebsl, Purzitidis - Ndefe (78. Mészáros), Červ, Valenta, Doumbia (69. Frýdek), Preisler (78. Kozák) - Rondić (69. Olatunji), Tupta (84. Rabušic)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další sympatický výkon, jenže opět bez bodů. Slovan v Plzni prohrál 1:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.