Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Liberci spíš góly nedával, okomentoval Matouška trenér Slovanu Kozel. Po zápase byl naštvaný

Libereckým fotbalistům se v poslední době nedaří vyhrávat, na jaře vyhráli jen v Budějovicích, doma Slovan vyhrál naposledy 6. listopadu proti Hradci. Výkon proti Bohemians trenéra Luboše Kozla naštval, vadilo mu hlavně bohorovné bránění. Vyjádřil se také ke dvěma gólům Jana Matouška, který ještě na podzim hrál v Liberci.

Jak byste zhodnotil utkání?
Jsem zklamaný, možná spíš až trochu naštvaný. Bohemce jsme to hodně usnadnili. Věděli jsme, v čem je její síla – v rychlém přechodu do útoku, má typologicky hráče na tenhle způsob hry. První poločas jsme začali slušně, měli jsme první velkou šanci Rondičem. Ale hráli jsme naivně a dovolili jsme soupeři po našich ztrátách realizovat protiútoky. Bránění bylo špatné a Bohemka se dostala do vedení. S tím se dalo něco dělat, ale dostali jsme druhý gól v poslední minutě první půle. Udělali jsme změny, vrátili jsme se do zápasu, ale zase naší naivitou po rohu jsme dovolili skórovat Matouškovi. Bohemka vyhrála zaslouženě.

Jan Matoušek je asi hráčem utkání. Ještě před půl rokem jste ho trénoval vy. V Liberci góly nedával, teď dal hned dva. Jak byste to okomentoval?
Když tu byl, do podobných situací se také dostával, chodil sám na bránu, spíš ale góly nedával. Dneska to protrhnul a třeba tu druhou situaci vyřešil skvěle.

Připravovali jsme se na něj speciálně?
Věděli jsme, jak Bohemka bude hrát. Tušili jsme, že by tam mohl být, protože hráč má proti bývalému klubu vždycky speciální motivaci. Nechtěli jsme jim dovolit rychlý přechod do útoku, hráli jsme ale hrozně neorganizovaně, bylo to bohorovné. Nevím, jestli se na tom projevil i středeční zápas.

Tabulka je vyrovnaná, spodek se na vás dotáhl. Koukáte už i pod sebe?
Komplikujeme si to sami, tyhle zápasy musíme zvládnout. Máme teď těžké zápasy, ale musíme se zvednout. Máme mladé mužstvo, které to někdy nezvládne, ale zase na druhou stranu jsme schopni hrát i s lepšími týmy. Musíme ale hrát zodpovědněji dozadu.

Souvisí to i s absencemi? Jak je na tom Filip Prebsl, který měl také nějaké zdravotní problémy? Může se někdo vrátit?
Modlím se, aby Filipovi nic nebylo, protože pak už by to bylo hodně vážné. Nejvíc chybí Theo, organizace velký části hry jde za ním. Mikula a Fukala doufám, že by mohli být k dispozici alespoň po repre pauze.

Gebre Selassie se zlomenou nohou má asi stopku do konce sezony. Asi bude přemýšlet, jestli kariéru neukončit. Mluvil jste s ním o tom?
Ještě ne, ale až s ním budu mluvit, určitě mu řeknu, že by svou kariéru takhle končit neměl. Ta zlomenina není z nejhorších, léčba by nemusela trvat tak dlouho a je šance, že by se na jaře ještě mohl vrátit.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, bohemians, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci spíš góly nedával, okomentoval Matouška trenér Slovanu Kozel. Po zápase byl naštvaný  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.