Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Slovan zvládl bitvu se Zlínem a na jaře poprvé doma vyhrál

Liberečtí fotbalisté potřebovali nutně získat tři body a v utkání se Zlínem se jim to nakonec podařilo. Nejprve pálil z penalty Rondić a druhou branku přidal Olatunji. Hosté už jen v závěru stihli snížit a Liberec se tak raduje z výhry 2:1.

U Nisy se hrál důležitý zápas a bylo to vidět. Domácí vstoupili do utkání aktivně, žádné větší šance ale nepřicházely. Až po půlhodině poslal pěknou skrytou střelu Červ a Rakovan zasáhl. Dobrou možnost měl na druhé straně Kozák, hlavou ale špatně trefil. V závěru se pak hnal na bránu Ghali, obešel i Rakovana, místo přihrávky na volné spoluhráče ale střílel a minul.

Druhá půle patřila Liberci. Zlomový moment přišel v 68. minutě, kdy po zákroku Simerského padl Červ. Penalta se sice nepískala, díky zásahu VAR ale hlavní rozhodčí verdikt opravil. Míč si pak vzal Rondić a nemýlil se – 1:0.

O necelých deset minut později mohl dát klid znovu Rondić, který dorazil za záda Rakovana přímý kop Tupty, jenže po dalším zásahu VAR se pískal ofsajd. Domácí ale přesto druhý gól přidali. Rondić v 86. minutě krásně vysunul Olatunjiho a ten se prosadil – 2:0.

Hosté utkání přesto ještě zdramatizovali, když se v nastavení hlavou prosadil Cedidla – 2:1. Víc už ale nestihli a Liberec tak konečně na jaře doma zvítězil.

Slovan Liberec - FC Zlín 2:1 (0:0)

Branky: 71. Rondić, 86. Olatunji - 90+3 Cedidla. Žluté karty: 90. Frýdek - 76. Hlinka. Rozhodčí: T. Klíma - J. Kubr, Z. Arnošt; VAR: L. Szikszay, AVAR: J. Hrabovský. Diváci: 1692

FC Slovan Liberec: Vliegen - Plechatý (C), Prebsl (59. Fukala), Pourzitidis - Ndefe, Doumbia (89. Frýdek), Červ, Valenta (46. Olatunji), Ghali (89. Lehoczki) - Rondić, Tupta (83. Rabušic)

FC Trinity Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Hlinka, Procházka (C) (75. Balaj) - Drame, Didiba - Chanturishvili, Hrubý, Vukadinović (59. Fantiš, 64. Janetzký) - Kozák

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan zvládl bitvu se Zlínem a na jaře poprvé doma vyhrál  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.