Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Šedesáté derby se hraje v Jablonci. Víme, jak je zápas důležitý pro fanoušky, říká útočník Slovanu Rabušic

Je tu fotbalový svátek Podještědí, už v sobotu se v Jablonci na Střelnici hraje jubilejní šedesáté ligové derby. Na podzim uspěl Liberec 2:0, Jablonečtí si chtějí vítězství vzít zpět. Oba týmy doufají v plný stadion a atraktivní fotbal.

„Budeme chtít v zápase uspět, tabulka je ohromně vyrovnaná. Doufám, že to bude jako na podzim a tři body zůstanou doma,“ potvrdil trenér Jablonce David Horejš.

Jeho liberecký protějšek Luboš Kozel má ale stejný plán. „Body potřebujeme, po delší době se nám povedlo zvítězit. Je to sledovaný zápas a budeme chtít udělat fanouškům radost,“ řekl.

Oba týmy zatím nemají jistou záchranu, v lepším rozpoložení je domácí Jablonec, který sice má jen o dva body v tabulce víc, na jaře se mu ale daří a z posledních pěti utkání prohrál jen v Plzni. Tam přitom ve druhé půli vedl 2:1. „Potom, co jsme otočili na 2:1, tak zkušenější mužstvo by to uhrálo,“ řekl kapitán Jablonce Tomáš Hübschman.

Ten odehrál řadu podještědských derby. Nejraději ale vzpomíná na vítězství v Liberci. „Vzpomínám na derby, které jsme vyhráli v Liberci, kdy dával Martin Doležal gól. Poprvé jsme byli v Liberci úspěšní. Doma máme ale bilanci lepší a doufám, že to potvrdíme,“ myslí už na současnost.

Také na liberecké straně je pamětník mnoha bitev s Jabloncem. Michael Rabušic je se čtyřmi góly nejlepším střelcem Liberce v historii společně s legendami Nezmarem a Štajnerem. „Aspoň v něčem se těm klukům vyrovnám,“ usmíval se. Derby ale bere vážně. „Kdo jsme tu déle, tak víme, jak je ten zápas důležitý pro fanoušky. Bude to vyhecovanější, navíc my ty body potřebujeme,“ řekl.

Jeho tým se musí vyrovnat s dlouhodobou absencí Mikuly, Višinského a Gebre Selassieho, další hráči mají zdravotní problémy. „Modlím, aby byli v pořádku,“ řekl Kozel. Kapitán Febre Selassie ale podle něj na tým působí, i když nehraje. „Theo je každý den v kabině, i v poločase proti Zlínu. Ukázal svou zkušenost, doufám, že nám takhle pomáhat i v Jablonci,“ řekl.

Oba trenéři také věří v plný stadion a dobrou atmosféru. „Moc bychom si přáli dobrou atmosféru. Před plným stadionem je fotbal úplně jiný. Snad vyjde i počasí. Doufám, že jim nabídneme pěknou podívanou,“ shrnul.

Do Jablonce se chystají fanoušci Liberce, a to společně autobusy. Odjíždí se ve 14 hodin od stadionu. „Sraz před čtrnáctou hodinou byl naplánován proto, že tou dobou budou odjíždět na zápas i hráči Slovanu a fanoušci je tak mohou ještě před zápasem pozdravit a namotivovat,“ vysvětlil mluvčí klubu Tomáš Čarnogurský.

Zatím byly objednány dva autobusy, další fanoušci se chystají po vlastní ose. „V případě vyššího zájmu mohou být vypraveny i další,“ dodal mluvčí.

Derby se hraje v sobotu od 16 hodin v Jablonci. Řídit ho bude rozhodčí Miroslav Zelinka.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky slovan liberec, fotbal, derby, jablonec, kozel, horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šedesáté derby se hraje v Jablonci. Víme, jak je zápas důležitý pro fanoušky, říká útočník Slovanu Rabušic  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.