Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Slovan vyhrál na hřišti Hradce 2:1 a slaví záchranu

Liberečtí fotbalisté chytli v závěru ligy dobrou formu a v Mladé Boleslavi proti Hradci po brankách Rondiće a Olatunjiho vyhráli 2:1. Pokračuje tak jejich série šesti zápasů bez porážky a slaví záchranu. V neděli pak doma přivítají pražskou Spartu, která bojuje o titul.

Liberec vstoupil do utkání aktivně a hned v úvodu poslal Tupta dobrý centr na Rondiće, ten ale na míč nedosáhl. Jen o chvíli později pak Frýdek poslal nadýchaný centr do vápna, míč se odrazil k Valentovi a jeho hlavičku sebral Bajza. Domácí zahrozili v 6. minutě, kdy Vliegen vytáhl ránu Koubka na tyč.

Poté ale tempo opadlo a hrálo se především mezi šestnáctkami. Až v závěru půle zakončoval domácí Vašulín a Vliegen vyrazil.

Ve druhé půli začaly padat góly. Hned ve 49. minutě dostal do jasné možnosti míč Rondić – 0:1. Domácí pak byli lepší, měli několik možností, jenže druhý gól mohl přidat Liberec, Tupta ale sám před prázdnou bránou selhal.

Nakonec se ale hosté radovali. VAR viděl při rohu hru rukou a nařízenou penaltu proměnil Olatunji – 0:2. Jenže místo klidného dohrání Hradec rychle snížil, když se trefil Kodeš – 1:2.

Slovan mohl rozhodnout v 88. minutě. Preisler v brejku našel Olatunjiho, ten z první pálil a Bajza skvěle zasáhl. V samotném závěru pak ještě vychytal Červa.

Hradec Králové - Slovan Liberec 1:2 (0:0)

Branky: 81. Kodeš - 49. Rondić, 79. Olatunji (pen.). Žluté karty: 73. Harazim, 90+1. Kodeš. Rozhodčí: P. Hocek - J. Hurych, P. Pospíšil; VAR: L. Nehasil, AVAR: L. Machač

FC Hradec Králové: Bajza - Smrž, Čech, Klíma - Harazim (76. Hlaváč, Rada (C) (76. Pudhorocký), Kučera, Kodeš, Ryneš - Vašulín, Koubek (56. Trusa)

FC Slovan Liberec: Vliegen - Ndefe, Plechatý (C), Pourzitidis - Ghali (80. Preisler), Červ, Valenta (86. Prebsl), Frýdek (86. Rabušic), Fukala - Rondić (63. Olatunji), Tupta (80. Kozák)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, hradec, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan vyhrál na hřišti Hradce 2:1 a slaví záchranu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.