Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Zápas se Spartou je svátek, budeme chtít uspět, říká trenér Slovanu Kozel

Slovan se sérií šesti utkání bez porážky nakonec v pohodě zachránil a v nadstavbě si zahraje střední skupinu. V posledním kole základní části navíc hostí Spartu, což by do ochozů konečně mohlo přilákat větší návštěvu. Trenér Slovanu Luboš Kozel i přes jistotu záchrany bude chtít uspět. „Budeme chtít uspět,“ burcuje před nedělním utkáním.

Jak hodnotíte duel s Hradcem?
První půle ještě byla více taktická bez nějakých větších šancí. Měli jsme dobrý vstup a dobré šance, bohužel jsme neproměnili. Domácí měli také závary, remíza asi odpovídala. Zápas otevřel náš první gól těsně po půli, kdy jsme to výborně vyřešili míčem za obranu. Pak se to otevřelo, Hradec šel za vyrovnáním a my měli prostor na protiútoky. Měli jsme tři ložené situace. Pak jsme odskočili po penaltě za ruku a vypadalo to, že bychom to mohli dohrát v klidu, vzápětí jsme ale inkasovali z rohu. Dohrávalo se to v hektice až do konce. Jsem šťastný, že jsme to zvládli a potvrdili účast ve střední skupině. I v našem mladém složení jsme se dokázali zvednout.

V posledních zápasech dáváte první gól, pak se vám daří. Dokázali jste si, že jste tým, který může hrát nahoře?
Pokud dáte první gól, je to velký předpoklad k tomu, že se zápas vyvíjí, jak chcete. Druhé mužstvo musí hru trochu otevřít, a to nám vyhovuje. Z tohoto pohledu je první gól důležitý.

Je produktivita to jediné, co budete mužstvu vyčítat?
Nejenom to, bylo tam plno věcí špatně, to si rozebereme. Pokud bychom byli efektivnější, mohli jsme to utkání rozhodnout dříve.

Je pro vás jistá záchrana úleva?
V předminulém kole jsme byli jedenáctí a měli dva body na baráž, to by bylo asi hodně nehorázné chtít skupinu o titul. Do každého utkání jsme šli s pokorou, hlavně po prohře 0:4 s Bolkou. Neměli jsme ani lehký los a ani celé mužstvo zdravé. Máme ale mladý tým, teď jsem jim říkal, že takové situace je musí posílit. Je to zkušenost, kterou prodělají a do budoucna jim to může hodně dát.

Jak se těšíte na zápas se Spartou?
Máme, co jsme chtěli a do utkání můžeme jít uvolněnější. Zápas se Spartou je vždycky svátek a budeme chtít uspět.

Se Spartou jste na podzim vyhráli a v poháru s ní remizovali.
Na silné týmy umíme hrát. Mohli jsme být v tabulce výš, kdybychom zvládli utkání se čtyřmi posledními týmy v tabulce – Pardubice, Zlín, Teplice a Brno. To jsou body z venku, které nám chybí. V domácím prostředí ale dokážeme být nepříjemní komukoliv.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, hradec, kozel, sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas se Spartou je svátek, budeme chtít uspět, říká trenér Slovanu Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.