Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Hit kola v Liberci. Slovan přivítá Spartu, může jí zkomplikovat boj o titul

Liberec se v předposledním ligovém kole zachránil díky výhře nad Hradcem a může být v klidu. Jenže do Liberce přijede pražská Sparta a to vždy slibuje zápas plný emocí. Sparta hraje o titul a pod Ještědem potřebuje vyhrát, Slovan se ale na pražský tým vždy dokáže vyhecovat. „Na silné týmy umíme hrát,“ říká trenér domácích Luboš Kozel.

Sparta na jaře válí a v lize jen dvakrát ztratila body po remízách v derby a na Slovácku. V posledním kole pak zachránila výhru nad Plzní ve 114. minutě! Pro zápas v Liberci má ale řadu komplikací při skládání sestavy.

S Plzní se totiž vykartovali Minchev, Zelený a kapitán Krejčí. Ze zápasu navíc kvůli zranění odstoupili Čvančara a Sörensen. A to už by mohlo být pro Spartu špatné, na jaře se často mluví o její slabší lavičce. To ale trenér Pražan odmítá. „Může se stát, že uděláme třeba pět změn v základu, obavy z toho ale nemám. Všichni, co tu jsou, jsou schopni bojovat za tým a teď to musí ukázat," uvedl sparťanský trenér Brian Priske.

Oba týmy se v nejvyšší soutěži potkají po dvaašedesáté. Dvaatřicet utkání vyhrála Sparta, Liberec slavil sedmnáctkrát. Nejčastěji, hned třináctkrát, skončil zápas 2:1. Ve vzájemných duelech padlo už 168 gólů, nejlepším střelcem je Vratislav Lokvenc, který do sítě Liberce skóroval hned desetkrát. Na podzim slavil Slovan, který v Praze vyhrál 2:1.

To Slovan je v klidu. S Hradcem vyhrál, bez porážky je šest utkání a v lize se zachránil. V nadstavbě si tak zahraje střední skupinu. Dobrý výsledek se Spartou pak pro něj může znamenat lepší nasazení. Se Spartou ale nemohou nastoupit hosté právě ze Sparty Plechatý a Kozák. Dlouhodobě chybí Gebre a Višínský, Mikula už je připravený zasáhnout do hry. Nejistý je start Doumbii.

 „Do utkání můžeme jít uvolněnější. Zápas se Spartou je vždycky svátek a budeme chtít uspět. Na silné týmy umíme hrát,“ myslí si trenér domácích Luboš Kozel.

Nedělní utkání by také konečně mohlo zaplnit ochozy. Meteorologové slibují ideální fotbalové počasí, z Prahy se chystají stovky fanoušků. Sparťané dostanou k dispozici celou západní tribunu. „Vzhledem ke zvýšenému zájmu o tento zápas všem doporučujeme, aby nákup vstupenek neodkládali až na den zápasu,“ upozornil mluvčí klubu Tomáš Čarnogurský.

Klub na zápas přichystal také doprovodný program. Už od půl druhé bude připravena rodinná fanzona, kterou Slovan chystá ve spolupráci s McDonalds Liberec před hlavním vchodem a na umělé trávě. „Kromě herních atrakcí pro malé i velké a Playstationu 5 se můžete těšit i na autogramiádu Dominika Plechatého a Matyáše Kozáka,“ dodal mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hit kola v Liberci. Slovan přivítá Spartu, může jí zkomplikovat boj o titul  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.