Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dvě penalty v závěru a Sparta v Liberci vítězí 3:1

Liberečtí po utkání se Spartou asi budou cítit velkou křivdu. Odehráli skvělý zápas, vedli 1:0 a měli šance na výhru. Jenže v závěru rozhodčí odpískal pro hosty dvě penalty a Mabil je obě proměnil. Těsně před závěrečným hvizdem pak ještě přidal třetí branku Kuchta.

Liberec od úvodu potvrzoval, že proti silným týmům doma umí. Ve 13. minutě poslal míč za obranu Frýdek a Valenta propálil Kováře – 1:0. V 19. minutě mohlo být pro domácí ještě lépe. Tupta se uvolnil ve vápně, ale Kovář tentokrát zasáhl.

Ve 23. minutě se ukázali hosté a Vliegen byl po ráně Höjera úspěšný. Po půl hodině chtěli hosté penaltu za faul na Vydru, ale nepískalo se. Liberec nadále hrozil z rychlých brejků, do kabin se ale šlo za stavu 1:0.

Ve druhé půli měly možnosti oba týmy. Na straně domácích hrozil Olatunji, za Spartu zakončoval Kuchta, ale Vliegen byl pozorný.

V 78. minutě přišli na hřiště Mikula s Rondićem a oba liberečtí hráči měli během několika sekund gólovku – nejprve pálil Rondić a trefil břevno, akce ale pokračovala, míč se dostal k Mikulovi a toho vychytal Kovář.

V 87. minutě se po kontaktu s Ndefem ve vápně skácel Kuchta a pískala se penalta. Míč si vzal Mabil a vyrovnal – 1:1.

Poté měl dobrou možnost Olatunji a po něm i Schánilec, hra se pak ale přerušila po tvrdém skluzu Vydry na Meszárose, za který viděl jen žlutou kartu. Jenže během ošetřování našel VAR ještě jednu penaltu pro Spartu. Míč si ve 101. minutě opět vzal Mabil a opět se nemýlil – 1:2.

V samotném závěru pak dal třetí branku Kuchta.

Slovan Liberec - Sparta Praha 1:3 (1:0)

Branky: 13. Valenta - 89. Mabil (penalta), 90+9 Mabil (penalta), 90.+12 Kuchta. Žluté karty: 41. Ndefe, 90+6 Červ, - 49. Wiesner, 57. Pavelka, 70. Priske (trenér), 90+3 Vydra. Červené karty: 89. Ndefe. Rozhodčí: D. Starý - I. Nádvorník, J. Váňa; VAR: J. Adámková, AVAR: A. Horák. Diváci: 7258

FC Slovan Liberec: Vliegen - Ndefe, Prebsl, Pourzitidis - Ghali (83. Mészáros), Červ, Valenta (83. Preisler), Frýdek (65. Doumbia), Fukala (C) (77. Mikula) - Olatunji, Tupta (77. Rondić)

AC Sparta Praha: Kovář - Panák (C) (46. Pavelka), Vitík, Vydra - Wiesner, Sadílek (83. Goljan), Laci (61. Daněk), Karabec (83. Schánělec), Højer - Haraslín (46. Mabil), Kuchta

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, sparta, penalta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě penalty v závěru a Sparta v Liberci vítězí 3:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.