Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sedm stovek diváků vidělo remízu žen Slovanu se Spartou. Liberec drží třetí místo

Ženy Slovanu v neděli na stadionu U Nisy přivítaly Spartu Praha a v sázce bylo hodně. Pražanky by v případě ztráty bodů přišly o naději na titul, domácí fotbalistky zase potřebují každý bod pro vybojování třetího místa a historického postupu do kvalifikace o Ligu mistryň. A nakonec díky remíze 0:0 mají bod náskok na Slovácko. Právě s ním pak hrají v příštím kole na jeho hřišti.

Utkání Liberce se Spartou sledovalo 681 diváků, fandilo se i v kotli. V utkání branka nepadla, i když šance měly oba týmy. Tu největší libereckou měla v samotném závěru Buryánová, když se k ní dostal balón ve vápně. Liberecká fotbalistka pohotově střílela, ale mezi tři tyče se netrefila.

„Holky si zaslouží absolutorium. Vlastně za celý týden, který byl velmi náročný. Sehráli jsme tři utkání s pražskými S. Dnes, co se týká herní stránky, to byl kupodivu nejpovedenější zápas. Holky v sobě našly zbytek sil,“ uvedl po utkání trenér domácích Petr Myslivec.

Po prvním vyrovnaném poločasu byl Liberec v tom druhém podle něj lepší a dokázal Spartu přehrávat. „Z našeho pohledu mohl být možná zahrávaný pokutový kop, ale nakonec odpískán nebyl. Vytvořili jsme si další šance, ale bohužel jsme je neproměnili,“ dodal.

Herní obraz byl podle Myslivce velmi dobrý. „Zápas proti Spartě jsme mohli hrát na hlavním hřišti, což si myslím, že pro diváky, kterých přišlo poměrně dost, bylo fotbalovým svátkem. Našemu vedení i managementu děkujeme za to, že můžeme na hlavním hřišti hrát,“ uzavřel.

Do konce ligy chybí dvě kola, Liberec drží třetí příčku o bod před Slováckem, na jeho hřiště v příštím kole jede. Utkání tak bude klíčové vzhledem k boji o postup do kvalifikace Ligy Mistryň.

Slovan Liberec - Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: Kánská - Šafránková, Hrušková. Diváci: 681

FC Slovan Liberec: Pižlová - Kantarská, Košíková, Sováková (41. Pouvová), Huvarová - Šubrtová, Buryánová, Bužková (90.+3. Mastníková), Šušolová, T. Černá (81. Harvilová) - Křivská

AC Sparta Praha: Schneider - Vyštejnová, Polcarová, Pochmanová, Bárková - Sonntagová, Kotrčová (63. Dědinová), Stibůrková (84. Paulenová) - Dlasková, Cvrčková, Chang (46. Tripp)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, ženy, fotbal, sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedm stovek diváků vidělo remízu žen Slovanu se Spartou. Liberec drží třetí místo  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.