Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Slovan vyřadil Budějovice, v odvetě vyhrál 4:0. Ve finále si zahraje s Hradcem

Liberečtí fotbalisté v odvetě proti Budějovicím předvedli velmi dobrý výkon a vyhráli 4:0. Díky výhře postupují do finálové části střední nadstavbové skupiny, kdy se utkají s Hradcem.

Domácí byli od úvodu aktivnější. Hned v úvodu měl jasnou gólovku Olatunji a po něm i Kozák, míč pak vrátil do ohně Mikula a Olatunji napodruhé přestřelil. Další dobrou možnost pak měl Frýdek, jeho rána ale byla slabá.

Po půl hodině se už Liberec radoval. Nejprve hlavičkoval Olatunji a vyraženou střelu vrátil do sítě Plechatý, jenže VAR odhalil ofsajd a gól tak neplatil. Liberec se ale radoval ve 38. minutě, kdy Mikula po rohu napálil břevno a míč do sítě vrátil Kozák – 1:0.

Hosté příliš nebezpeční nebyli, hrozil hlavně Adediran, hned dvakrát ho ale v dobré možnosti zastavil ofsajd, jednou pak hlavou netrefil míč.

Ve druhé půli měl dobré možnosti nejprve Kozák, který zkoušel nůžky a poté se ocitl na vápně sám, ale minul. Druhá branka pak přišla v 66. minutě. Po krásné kombinaci se dostal míč k volnému Frýdkovi a bylo to 2:0. V tu chvíli Liberec postupoval dál a předvést se tak musely Budějovice. Ty ale žádnou vážnější možnost neměly, naopak v 81. minut se uvolnil Fukala, který poslal přesný centr na Tuptu, který uklidil míč do sítě – 3:0.

Zbytek utkání se proměnil v exhibici domácích. Další gólovku měl Olatunji, stejný hráč se pak prosadil po přihrávce Tupty už na 4:0 a liberecký útočník se řítil sám na bránu v samém záběru, posledním dotekem si ale dal míč příliš daleko od nohy.

Slovan Liberec - Č. Budějovice 4:0 (1:0)

První zápas: 2:3

Branky: 38. Kozák, 67. Frýdek, 90. Olatunji. Žluté karty: 45+2 Varfolomejev - 29. Adediran, 78. Havel, 88. Čoudek. Rozhodčí: Ulrich, Hádek, Vyhnanovský VAR: Hocek, AVAR: Kubr. Diváci: 1358

FC Slovan Liberec: Bačkovský – Ndefe, Plechatý, Purzitidis – Fukala, Varfolomejev (64. Doumbia), Valenta, Frýdek (83. Prebsl), Mikula (C) (83. Ghali) – Olatunji, Kozák (64. Tupta).

SK Dynamo Č. Budějovice: Janáček – Čoudek, Havel (84. Broukal), Králik (C) – Penner, Čavoš (80. Mic. Škoda), J. Hora, Potočný (60. Sluka) – Adediran (84. Grič), Hellebrand – Hais (60. Matoušek).

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, budějovice, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan vyřadil Budějovice, v odvetě vyhrál 4:0. Ve finále si zahraje s Hradcem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.