Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Půjdeme za vítězstvím, slibuje po vyřazení Budějovic Tupta. Slovan vyzve Hradec

Lubomír Tupta možná trochu překvapivě v odvetě s Budějovicemi nenastoupil v základní sestavě. Do hry šel půl hodiny před koncem a připsal si gól a dvě asistence. I díky němu tak Slovan postoupil do finále střední nadstavbové skupiny a zahraje si s Hradcem o vítězství.

Jak hodnotíte utkání?
Odehráli jsme výborný zápas. To, co se nám nepovedlo v prvním utkání, se nám povedlo teď. Celý týden jsme pracovali na tom, že to můžeme zvládnout, a dopadlo to výborně.

Hrál jste 27 minut a připsal si gól a dvě asistence, asi můžete být spokojený?
Jsem velmi rád, že i když jsem hrál až poslední půlhodinu, tak jsem dal gól a byly tam i asistence.

Nemrzelo vás, že jste nenastoupil od začátku?
Mrzelo. Ale je to rozhodnutí trenéra, bavili jsme se přes týden, některé věci mi vysvětlil a vzal jsem to. Jsem rád, že jsem naskočil, dal jsem gól a mužstvu jsem pomohl. Hlavně, že se vyhrálo.

Jaké jste měl pokyny, když jste šel na hřiště?
Dát gól, aby se nešlo do prodloužení. To se myslím povedlo (úsměv).

Gól padl jen chvíli potom, co jste nastoupil.
Určitě to pomohlo. Po té asistenci se mi hrálo velmi dobře.

Hledá se momentálně hůř motivace?
Už jsem to říkal minule. I když možná nemusí být taková motivace jako v první šestce, když ale vstoupíte na hřiště, ta motivace je stejná, jako v jiném zápase. Hráč to v zápase nevnímá.

Teď vás čeká Hradec. Jste rád, že to není Boleslav?
Myslím, že to je úplně jedno, jsou to podobná mužstva. Nám může být jedno, kdo to bude. Půjdeme za vítezstvím a věřím, že je v našich silách, abychom to zvládli.

Luboš Kozel (trenér Liberce) „Po výsledku 4:0 i výkonu se mi to hodnotí dobře. Do většího vedení jsme mohli jít už dřív, efektivita tak mohla být ještě vyšší. Ale soupeře jsme do větší šance nepustili a i dopředu jsme hráli velmi dobře. Chtěli jsme dát šanci dalším hráčům širšího kádru a mít na lavičce hráče, který by mohl být rozhodujícím faktorem, třeba i v případném prodloužení, což Lubo (Tupta) splnil. Olatunji odvádí v poli neskutečné množství práce, jeho potenciál je velký. Dnes mohl dát tři čtyři góly. O soupeři pro finále jsem nepřemýšlel, myslel jsem jen na to, že by bylo dobré postoupit."

Tomáš Zápotočný (asistent trenéra Č. Budějovic) „Liberec nás úplně přejel a můžu mu jen pogratulovat. Byl důraznější ve vápně, kde se rozhoduje. V našem vápně jsme byli naivní, nechávali jsme soupeře dorážet míče a to ještě Janáček pět šest tutovek chytil. V ofenzivě jsme si nezasloužili dát gól. Pro nás končí sezona, ale jsem rád, že máme zachovanou ligu. Pro nás je malý zázrak, že jsme se dostali do prostřední skupiny. Hodně lidí nás odsuzovalo minimálně do baráže. Těším se na léto, kdy si s Márou Niklem připravíme tým podle svých představ."

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, budějovice, tupta, hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Půjdeme za vítězstvím, slibuje po vyřazení Budějovic Tupta. Slovan vyzve Hradec  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.