Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Trenérům jsem říkal, že dám gól ze standardky, radoval se po premiérové brance v lize Pourzitidis

Řecký obránce s českým občanstvím Marios Pourzitidis může být se závěrem sezony spokojený. Pravidelně hraje a v posledním utkání s Hradcem v Mladé Boleslavi si dokonce připsal první ligovou branku – v devětašedesátém ligovém utkání, když se prosadil po rohu. Také z ní měl velkou radost. „Jsem hodně rád,“ vykládal po utkání plynulou češtinou, jeho maminka je totiž Češka.

„V první půli jsme byli lepší na míči, víc jsme chtěli vyhrát a také se nám to dařilo. Vstřelili jsme branku, která neplatila, ale pak jsme přidali další tři. První půle tak byla velmi dobrá,“ řekl čerstvě čtyřiadvacetiletý hráč.

Do druhé půle Hradec změnil rozestavení na čtyři obránce, což podle Pourzitidise bylo pro Slovan těžší. „Zvládli jsme to ale dobře, nedostali jsme gól, naopak jsme jeden vstřelili. Já jsem ho vstřelil, za což jsem hodně rád,“ usmíval se.

Podle něj rozhodlo, že Slovan chtěl výhru víc než domácí. „Pro nás je důležitý každý zápas. I tyhle zápasy jsou dobré proto, abychom se zlepšovali, prostor dostanou i kluci, kteří třeba v sezoně tolik nehrají, dostanou šanci a můžou se v lize ukázat,“ popsal motivaci Liberce.

Pod Ještěd přišel v říjnu 2020 ve dvaceti letech. A hned nastoupil v Evropské lize na hřišti Hoffenheimu, kde Liberečtí prohráli 0:5. Poté bylo jeho vytížení jako na houpačce, spíš fungoval jako náhradník, který zaskakoval na různých místech sestavy. S aklimatizací ale problém neměl, jeho maminka je češka a Marios tak má i české občanství.


Radost Pourzitidise a spoluhráčů z premiérové branky v lize.

Zlom přišel až letos v zimě, kdy odehrál velkou porci přípravných utkání. První utkání po zimní pauze sice ještě strávil na lavičce a v Budějovicích odehrál jen osm minut, poté už se ale zabydlel v základní sestavě a z posledních šestnácti utkání včetně poháru chyběl jen poločas s Bohemians.

Teď navíc přidal svůj premiérový gól, který si navíc před zápasem předpověděl. „Byl to můj první gól, jsem za to hrozně rád. Už před zápasem jsme se o tom s trenéry bavili a říkal jsem jim, že dám gól ze standardky, za to jsem vděčný,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, hradec, pourzitidis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenérům jsem říkal, že dám gól ze standardky, radoval se po premiérové brance v lize Pourzitidis  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.