Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ženy Slovanu inkasovaly, když brankářka přestala hrát a šla na pomoc zraněné soupeřce. Rozhodčí branku uznala

Byl to rozhodující moment, po kterém liberecké fotbalistky přišly o naději na třetí místo v lize a s tím spojenou účast v kvalifikaci o Ligu mistryň. Šlo o jediný gól zápasu mezi Slovanem a Slavií, který Slávistky vstřelily v době, kdy domácí brankářka Iva Pižlová po souboji přestala hrát a šla na pomoc zraněné soupeřce. Rozhodčí ale branku uznala a domácí fotbalistky tak prohrály 0:1.

Co se přesně stalo? Běžela 79. minuta utkání, stav byl 0:0 a v případě výhry mohly domácí fotbalistky stále pomýšlet na účast v kvalifikaci o Ligu mistryň. „Do malého pokutového území letí centrovaný míč a domácí brankářka Pižlová jde do souboje s hostující útočnicí, která ihned padá a volá o pomoc. Domácí brankářka neváhá ani sekundu a přestává chytat, aby pomohla soupeřce,“ popsal inkriminovanou situaci na facebooku trenér domácích brankářek a šéftrenér brankářské akademie Slovanu Lumír Kübel, který také zveřejnil video ze situace.

Jenže hra pokračovala. „Ze strany domácí opory jdou bez rozmyslu jakékoliv myšlenky o skalp soupeře pryč a věnuje se sténající hráčce. Odplata byla odlišná, hráčka Slavie do prázdné branky dává rozhodující, vítězný gól Slavie, který rozhodčí uznává,“ dodává Kübel s tím, že hostující hráčku přímo ze stadionu odvezla sanitka. „Přejeme jí brzké uzdravení,“ dodal trenér.

Video rozhodující situace

Ten tak ocenil svou svěřenkyni, brankářku Ivu Pižlovou, gól ale platil, protože rozhodčí i přes zranění Pražanky nechala ve hře pokračovat a Nekesa vstřelila jednoduchou branku.

Pod Kübelovým příspěvkem se poté rozjela diskuse, část fanoušků odsuzuje přístup Slávistek, které pokračovaly ve hře, většinou se ale shodnou na chybě rozhodčí. „Hlavně je to chyba rozhodčí. Viděla ten souboj, byla blízko a má to přerušit,“ uvedl například Bedřich Brož.

K situaci se po utkání vrátil i trenér domácích Petr Myslivec, byl ale smířlivý. „O výsledku rozhodla kuriózní branka, když šla Pižlová pomoci zraněné soupeřce svíjející se v bolestech. Ovšem hra nebyla přerušena a Slavia toho využila a vstřelila branku,“ řekl.

Za celou sezonu, ve které jeho tým do poslední chvíle o třetí místo bojoval, ale chválil. „Chtěl bych holkám za celý rok, jak za projev v zápasech, tak i tréninkovou morálku, poděkovat. Všichni věříme, že co se nepovedlo letos, tedy třetí pozice, se povede příští rok,“ dodal.

Poslední utkání sezony ale podle něj přineslo kromě zvláštní vítězné branky ještě další nepříjemnost. „Byl to trošku zvláštní závěr sezony, protože během utkání se vážně zranily hned čtyři hráčky. Na naší straně nedohrála Košíková a Sováková. Čímž se trochu pokazila celoroční pohoda. Nicméně osobně si myslím, že holky udělaly ohromný pokrok v herní kvalitě a projevu,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, ženy, slavia, pižlová, fair play, gól

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petko Kotov

Rozhodčí branku uznat musela, pokud nepřerušila hru. To spíš slávistky se měly stydět, takovejhle gól dát. A i jak se psalo - dobře, hráčka, která gól dala, nemusela vědět, co se děje. Ale pak měli zasáhnout trenéři a říct "hele, holky, tohle není fér, necháme si dát góla, ať je to vyrovnaný" - trenéři museli vědět, co se děje a co brankářka soupeřek dělá, že nehraje. No, sešívky, doufám, že vás takto získaná výhra těší. Aspoň že sám Tvrdík se za to omluvil, i když na výsledku to už nic nezmění.

Čtvrtek, 25. května 2023, 02:18Odpovědět

Ženy Slovanu inkasovaly, když brankářka přestala hrát a šla na pomoc zraněné soupeřce. Rozhodčí branku uznala  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.