Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Slovan podepsal Tuptu i řeckého stopera. Pokračovat bude i trenér Kozel

Liberecký Slovan po výhře prostřední ligové skupiny oznámil hned tři novinky. Pod Ještědem bude pokračovat slovenský záložník Lubomír Tupta a novou smlouvu podepsal i řecký stoper Pourzitidis. Další sezonu mužstvo povede trenér Kozel.

V průběhu jara se nejvíc řešila právě dvojice Tupta, Olatunji. Tupta už je kmenovým hráčem Slovanu. „Už jsme se o tom bavili delší dobu s agentem, s rodinou i s přítelkyní. Zhodnotili jsme, že chceme zůstat tady a věřím, že navážu na tuto půlsezonu a že mi to tam bude padat,“ uvedl Lubomír Tupta po utkání s Hradcem.

U Olatunjiho je situace složitější, ve smlouvě má opci na přestup, spekuluje se, že jde o částku půl milionu euro. Trenér Luboš Kozel o něj ale stojí. „Ukázal, že může být výborným útočníkem, i když nepatří k nejlevnějším, náš zájem o něj jednoznačně je,“ řekl.

V Liberci podle něj odehrál dobrý půlrok. „Dal gól první zápas, pak měl období, kdy nebyl tak výrazný. Je to ale hráč z Afriky, hrál na Kypru a tady byla letos dlouhá a tuhá zima, což pro něj nebylo nic lehkého. Zlomový zápas byla Slavie, kdy vyrovnal v nastavení a od té doby šel nahoru sebevědomím i součinností s týmem, cítil i důvěru spoluhráčů a vstřelil osm branek. Na to, že je mu 22 let, je to velmi dobrý počin,“ řekl Kozel.

Ve Slovanu je ale ještě několik hráčů na hostování, podle Kozla má Slovan zájem prkaticky o všechny. „S vedením se bavíme delší dobu máme zájem o Huga Bačkovského, ale chceme, aby tu pokračovali Dominik Plechatý nebo Filip Prebsl, ale našli by se i další. Všechno bude otázkou jednání a nejbližších dní,“ naznačil trenér. Naopak pokračovat už zřejmě nebude útočník Imad Rondič, kterému končí smlouva a sám konec v klub naznačoval na sociálních sítích.

Rychle se přitom blíží začátek přípravy na další ročník, tu Slovan startuje už 16. června a potrvá pět týdnů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, kozel, tupta, olatunji

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan podepsal Tuptu i řeckého stopera. Pokračovat bude i trenér Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.