Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Další podpis pro Slovan. Klub uplatnil opci na Victora Olatunjiho

Možná až překvapivě pozitivní je pro fanoušky Slovanu přestupové období. Hned po skončení ligové sezony klub uplatnil opci na Slováka Tuptu, nyní si pojistil i druhou ofenzivní hvězdu - nigerijského střelce Olatunjiho, i na něj Slovan uplatnil opci.

Olatunji přišel v zimě jako náhrada za Micka Van Burena a po pomalejším rozjezdu se stal hlavní hvězdou týmu. Skóroval hned v prvním zápase, pak přišlo horší období, v závěru ligy ale střílel jeden gól za druhým, celkem jich stihl osm.

„Dal gól první zápas, pak měl období, kdy nebyl tak výrazný. Je to ale hráč z Afriky, hrál na Kypru a tady byla letos dlouhá a tuhá zima, což pro něj nebylo nic lehkého. Zlomový zápas byla Slavie, kdy vyrovnal v nastavení a od té doby šel nahoru sebevědomím i součinností s týmem, cítil i důvěru spoluhráčů a vstřelil osm branek. Na to, že je mu 22 let, je to velmi dobrý počin,“ řekl k Olatunjimu trenér Luboš Kozel.

Třiadvacetiletý útočník se tak stává kmenovým hráčem klubu, přichází z kyperské Larnaky. Rodák z nigerijského Sokota prošel v minulosti slovenskými Interem Bratislava a Podbrezovou, zahrál si také za rakouský SV Mattersburg a kromě Larnaky oblékal rovněž dres kyperského Alki Oroklini.

Slovan tak hned po skončení ligového ročníku uplatni opci na obě ofenzivní hvězdy týmu. Lubomír Tupta se stal hráčem Slovanu už v pátek. „Už jsme se o tom bavili delší dobu s agentem, s rodinou i s přítelkyní. Zhodnotili jsme, že chceme zůstat tady a věřím, že navážu na tuto půlsezonu a že mi to tam bude padat,“ vysvětlil důvody pro setrvání v Liberci Lubomír Tupta.

Pokračovat bude i řecký stoper Pourzitidis, který podepsal novou smlouvu a řeší se i další hráči. „U ostatních hráčů chceme během letní přestávky uplatnit některé další opce. Co se týče nově příchozích, budeme zveřejňovat informace průběžně," upřesnil sportovní ředitel klubu Zdeněk Koukal.

„S vedením se bavíme delší dobu máme zájem o Huga Bačkovského, ale chceme, aby tu pokračovali Dominik Plechatý nebo Filip Prebsl, ale našli by se i další. Všechno bude otázkou jednání a nejbližších dní,“ naznačil trenér. Naopak pokračovat už zřejmě nebude útočník Imad Rondič, kterému končí smlouva a sám konec v klub naznačoval na sociálních sítích.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, olatunji

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další podpis pro Slovan. Klub uplatnil opci na Victora Olatunjiho  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.