Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Úspěch dorostu Slovanu, postoupil do nejvyšší soutěže. Je důležité střetávat se s nejlepšími, říká trenér Čapek

Mládežnická akademie Slovanu si v posledních dnech připsala hned dva úspěchy. Do první ligy postoupily týmy dorostenek i dorostenců. Podle trenéra dorostenců Pavla Čapka jde o velký úspěch. „Je důležité pro Slovan střetávat se s nejlepšími týmy v republice. I pro klub je to dobrá vizitka, a to i při angažování dalších potenciálních hráčů,“ řekl v rozhovoru pro klubový web.

Trenér Čapek je u dorostu Slovanu pět let. Postup byl podle něj blízko už několikrát. „Dvě sezony nám lehce překazil Covid, protože s ročníky 2001 a 2002 jsme měli dobře našlápnuto, kdy ještě na jaře jsme byli první. Pak nám to ovšem zhatila pandemie. Další sezona byla také covidová, ta byla přerušena v půlce. V dalším ročníku byly lepší Teplice, které však nepostoupily přes baráž. V posledním ročníku byla nejlepším celkem Dukla, ta i následně úspěšně postoupila,“ řekl.

Podle něj byl i v postupové sezoně Slovan favoritem. „Myslím si, že klíč k úspěchu v této sezoně byla stabilní výkonnost. Za celý podzim jsme pouze třikrát prohráli, a to z nějakých 19 zápasů. To bych označil za zásadní. Stejně stabilní výkony jsme si udrželi i na jaře. Dále se oproti předchozímu roku jednoznačně zlepšila obranná fáze, na které jsme zapracovali,“ dodal.

Postup do nejvyšší soutěže je podle něj důležitý. „Jsem za to rád, protože si myslím, že je důležité pro Slovan střetávat se s nejlepšími týmy v republice. I pro klub je to dobrá vizitka, a to i při angažování dalších potenciálních hráčů,“ řekl.

Neméně důležité ale bude první ligu pro Slovan v příští sezoně udržet. „Vždy se říká, že pokud se někam postoupí, tak v dalším ročníku je důležité se zachránit. Já si myslím, že u nás to bude podobné. Cílem příští sezony je za mě jednoznačně záchrana. Samozřejmě se chceme také poprat s nejlepšími týmy a vyzkoušet si tu soutěž,“ podotkl.

Pro úspěšné setrvání v nejvyšší soutěži se ale zvýší nároky na hráče. „Důležitá bude konkurence na jednotlivých postech, náročnost tréninkového procesu, další vylepšování obranné fáze a samozřejmě co nejrychlejší adaptace a navnímání rychlosti a tempa nejvyšší soutěže. To bude klíčové. V tréninku také musíme zapracovat na silové složce. Důležité též bude vyladit perfektně tréninkový mikrocyklus s vrcholem v sobotu, včetně regenerace,“ vypočítal trenér, který se jako odchovanec Slovanu prosadil i v A-týmu.

To mu prý ale v práci s mladými hráči moc nepomáhá. „Podle mě je důležité, aby si brali příklad ze hráčů, které mají okolo. Právě třeba jako Lexa, předtím například Beran. Já jsem tu samozřejmě dlouhá léta hrával, myslím si ale, že to je již historie a nikdo z našich kluků to nepamatuje,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, dorost, postup, čapek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěch dorostu Slovanu, postoupil do nejvyšší soutěže. Je důležité střetávat se s nejlepšími, říká trenér Čapek  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.