Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Za týden startuje liga, Slovan odehrál generálku. Olatunji s týmem stále není, spekuluje se o jeho přestupu

Liberečtí fotbalisté mají za sebou týdenní soustředění v Německu, kde odehráli dvě utkání. Po výhře nad Puskás Akadémia se střetli s Fortunou Düsseldorf, které podlehli 1:2. Slovan tak má před sebou poslední týden přípravy, příští víkend pak startuje ligu doma s Baníkem.

„Jsem rád, že jsme tady byli. Jednak mohlo být mužstvo týden pohromadě, jsou tady někteří noví hráči, takže z tohoto pohledu je to určitě dobře. A sehráli jsme dvě velmi kvalitní utkání se dvěma soupeři. Každý z nich hrál trošku jiným způsobem, a to pro nás bylo velice poučné,“ uvedl trenér týmu Luboš Kozel.

Slovan během přípravy ze sedmi utkání čtyři vyhrál, připsal si cenný skalp Lechu Poznaň nebo Puskás Akadémie. Prohrál ale s Jihlavou nebo Mladou Boleslaví.

Poněkud nezvyklé bylo zatím také přestupové období, protože Liberečtí spíše posilovali. Hned po skončení minulé sezony uplatnili opce na ofenzivní tahouny Tuptu a Olatunjiho, přišel Kulenović nebo Horský ze Slavie a v týmu nakonec zůstali i Prebsl a Plechatý. Na přestup přišel z Budějovic ofenzivní záložník Nicolas Penner.

Nejistá je situace kolem Olatunjiho, který s týmem v přípravě kvůli problémům s vízi neodtrénoval nic. „Victor Olatunji se zatím z Nigérie přesunul na Kypr a stále čeká na vyřízení schengenských víz,“ uvedl před pár dny mluvčí klubu Tomáš Čarnogurský.

Navíc stále sílí spekulace o jeho přestupu do pražské Sparty, která hledá náhradu za Čvančaru. Ten přestoupil do Bundesligy. „Určitě chceme přivést hráče s podobnou typologií,“ uvedl pro pražský klub jeho sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Zřejmě i proto stále není doladěné působení Dominika Plechatého v libereckém dresu a dá se předpokládat, že by se obránce mohl stát součástí obchodu Liberce a Sparty.

Slovan opustil také Imad Rondič, který přestoupil do Polska a Karol Meszáros. Hostování skončilo také Matěji Valentovi, který by měl posílit Slovácko.

Ligová premiéra je pro Slovan na programu v neděli 23. července, kdy od 15 hodin U Nisy přivítá Baník Ostrava.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, příprava, olatunji

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za týden startuje liga, Slovan odehrál generálku. Olatunji s týmem stále není, spekuluje se o jeho přestupu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.