Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jablonec před ligou: čtrnáct posil a nový realizační tým. První tři kola odehraje venku

FK Jablonec prošel během letní přestávky velkou obměnou. Vyměnila se velká část kádru, přišlo hned čtrnáct nových hráčů a změnil se i realizační tým, který povede Radoslav Látal. Komplikace při startu také může přinést fakt, že první tři kola Jablonečtí musí hrát kvůli rekonstrukci hřiště venku. Přesto se chce v nové sezoně pohybovat výš než v té skončené, kdy se umístil až ve skupině o sestup.

Jablonec sice obměnil kádr, většinu posil ale měl trenér k dispozici už na začátku přípravy. „Tým se sžíval s herním systém, který budeme chtít hrát. Vyšly nám i zápasy v přípravě. Byl jsem maximálně spokojený. Ale je jasné, že přípravný a mistrovský zápas je něco jiného. Jsem zvědav, jak se nám bude dařit v lize. Asi to bude chtít trochu času, protože máme v týmu spoustu nových hráčů. Ale všichni zapadli dobře a dobře se aklimatizovali,“ zhodnotil na předsezonní tiskové konferenci Radoslav Látal.

S tak velkou přestavbou kádru ale zřejmě nepočítal. Přišli například Souček nebo Drchal. „Pan Pelta chtěl kádr obměnit, už když semnou probíhaly jednání. Říkal, že chce udělat velkou obměnu,“ dodal trenér.

V tabulce se tak chce pohybovat výš než ve dvou minulých sezonách, které se týmu tolik nepovedly. „Chceme se posunout trošku výš,“ potvrdil Látal.

Komplikací ale může být rekonstrukce hrací plochy, který stále probíhá a tým tak první tři kola musí odehrát na venkovních hřištích. „Dá se ale říct, že to je brutální. První tři zápasy máme venku. Celkem z devíti zápasů máme šest venku. Nejhorší na tom je, že doma máme ještě z toho Spartu, Slavii a derby s Libercem. Vylosování je to těžké. Když jsme si vylosování přečetli, tak to byla pro nás rána. Ale teď už to tak bereme jako realitu a doufám, že se s tím popasujeme,“ okomentoval.

Do ligy tak Jablonec vstoupí v neděli v Mladé Boleslavi, poté hraje v Pardubících a sérii venkovních utkání zakončí v Teplicích. První domácí utkání pak odehraje ve čtvrtém kole, v sobotu 12. srpna přivítá mistrovskou Spartu.

Ohodnoť článek

Foto FK Jablonec

Štítky jablonec, fotbal, látal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec před ligou: čtrnáct posil a nový realizační tým. První tři kola odehraje venku  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.