Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Skvělý start do ligy. Slovan U Nisy porazil Baník 3:1

Liberečtí fotbalisté vstoupili do ligového ročníku vítězstvím nad Baníkem Ostrava 3:1. A především v prvním poločase hrál skvělý fotbal s řadou krásných kombinací. Ostravu navíc dokázali porazit po více než třech letech.

Liberec byl od úvodu aktivnější a první dobrou možnost si připravil už v šesté minutě, kdy se po pěkné kombinaci dostal za vápnem k míči Doumbia a svou ránou těsně minul. Baník odpověděl v deváté minutě, kdy nejprve domácí obrana dvě rány zblokovala a ta třetí šla nad. O minutu později už se ale mohl radovat Slovan. Frýdek poslal přesný centr před bránu a Fukala hlavou o několik centimetrů minul bránu.

V 19. minutě se už skóre měnilo. Tupta vysunul Ghaliho, ten centroval a míč si do sítě hlavou poslal ostravský obránce Kpozo – 1:0. Baník ale mohl prakticky hned vyrovnat. Ghali tentokrát namazal Almásimu, ten ale v dobré pozici úplně minul bránu.

Atraktivní duel pokračoval, především Slovan šance zahazoval, po půl hodině se ukázal i Baník, nejprve pálil Kubala, kterého vychytal Vliegen, poté Kubala otřel míč svou ranou o břevno.

Liberec ale kontroval, Kulenovič vysunul Tuptu, ten si vyměnil míč s Frýdkem a jen těsně minul bránu Letáčka. Ve 41. minutě ale další z mnoha šancí už využil. Ostrava ztratila míč, Kulenovič ho po posunul na Fukalu a ten centrem našel úplně volného Červa, který hlavou nezaváhal – 2:0.

Hned v úvodu druhé půle zbytečně fauloval Chaluš ve vápně a kopala se penalta, kterou proměnil Tetour – 1:2. Slovan poté mohl brzy navýšit vedení opět o dvě branky, Frýdek ale v dobré možnosti vyslal o něco slabší střelu, kterou Letáček dokázal vyrazit.

Baník se poté zlepšil, jeho snahu ale po hodině hry Slovan opět narušil. Střídající Mikula přiťukl na vápno Doumbiovi a ten nádhernou ranou zvýšil na 3:1. Baník měl gólovou možnost v 80. minutě, míč se dostal až k Tankovi, kterého tváři v tvář vychytal Vliegen. Domácí brankář pak podržel Slovan o necelou minutu později, kdy vychytal i Šína.

Liberec odpověděl Ghalim, ten ale v 83. minutě těsně minul. Další branka ale nepadla ani na druhé straně a Liberec se raduje z vítězství 3:1.

Slovan Liberec - Baník Ostrava 3:1 (2:0)

Branky: 19. Kpozo(vl.), 41. Červ, 64. Doumbia - 46. Tetour (pen.). Žluté karty: 49. Pourzitidis, 60. Červ, 73. Ghali - 25. Almási, 29. Tetour, 73. Ewerton. Rozhodčí: J. Petřík - L. Slavíček, L. Matoušek; VAR: T. Kocourek AVAR: L. Nehasil

FC Slovan Liberec: Vliegen - Plechatý, Chaluš (79. Prebsl), Pourzitidis - Fukala, Červ (79. Varfolomejev), Doumbia, Frýdek (61. Višinský), Ghali - Kulenović (71. Horský), Tupta (61. Mikula)

FC Baník Ostrava: Letáček - Blažek, Bitri (37. Tanko), Lischka - Juroška (68. Ndefe), Tetour (68. Šín), Kaloč (68. Boula), Ewerton, Kpozo (85. Šehić) - Almási, Kubala

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, baník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělý start do ligy. Slovan U Nisy porazil Baník 3:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.