Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hráli jsme jako na konci jara, chválil výkon proti Baníku trenér Slovanu Kozel

Liberecký Slovan vstoupil do ligového ročníku vítězstvím nad Baníkem 3:1. Domácí trenér Luboš Kozel tak mohl být spokojený, i když nějaké mouchy na výkonu přecejen našel. Ocenil ale, že mužstvo hrálo podobně, jako na konci jara, kdy se mu dařilo. Zmínil tak velmi dobrou atmosféru, kterou hráčům vytvořili fanoušci obou týmů.

Jak hodnotíte ligovou premiéru proti Baníku?
Mám to jednoduché, mohu být spokojený s výkonem i výsledkem. Zvládli jsme to tak, jak jsme si přáli. Hlavně první poločas byl z naší strany povedený, i když třeba první gól, tam nám Baník trochu pomohl. Bohužel v úvodu druhé půle přišla zbytečná penalta, měli jsme tam desetiminutovku, kde jsme trochu znejistili a Baník vycítil šanci. Hru se nám ale podařilo vyrovnat a začali jsme si vytvářet další šance. Gól Doumbii nám pomohl, uklidnili jsme se a pak už zápas dohráli.

Podle Lukáše Červa mužstvo přesně vědělo, jak na Baník hrát. Můžete k tomu něco říct?
Většinu utkání víme, jak chceme hrát. Náš projev byl hodně podobný tomu, co jsme hráli na konci jara. Věděli jsme, že Baník také přešel na tříobráncový systém, ale věděli jsme, že ho hrají chvilku a dělají tam chyby. Velmi dobře se nám dařilo v přechodové fázi dostávat balon na podhrotové hráče. Poté jsme to ale špatně řešili. Z rychlých přechodů jsme mohli udeřit více.

Jak byste ohodnotil výkon Luky Kulenoviće?
Jsem rád, že to takhle odehrál. Přišel z malého bosenského klubu, kde hrál o záchranu. My v něm ale potenciál vidíme, je to velmi pracovitý hráč. Hlavně první půli, dokud měl sílu, byl velmi platný.

Bude dávat góly?
Uvidíme. Předpoklady k tomu má. Byl u druhého gólu. Někdy je to o práci, někdy o efektivitě.

Jaká byla atmosféra, pomohlo to týmu?
Atmosféra byla velmi hezká. Samozřejmě i díky fanouškům Baníku, ti naši si s nimi ale v ničem nezadali. Doufám, že jsme jim udělali radost, že jsme je chytli výkonem. Doufám, že nás budou podporovat i v dalších zápasech.

Jak se vám zamlouval výkon Doumbii?
Víme, že Doumbi je velice kvalitní fotbalista, někdy možná trochu náladový. Je důležité, aby k tomu přistupoval, jak má. Odehrál devadesát minut, i když po soustředění byl nemocný a do středy netrénoval. Výkon korunoval krásným gólem. Svůj strop má třeba ještě jinde.

Jak to vypadá s Chalušem?
Nechci to zakřiknout, ale snad bude v pořádku.

Hodnocení trenéra Baníku Pavla Hapala „Jsem hrozně naštvaný. Budu kritický do vlastních řad, první půle byla z naší strany katastrofální. Neměli jsme pohyb, prohrávali jsme souboje, velice naivně jsme bránili. Nakonec to vyústilo ve vlastní branku. Poté jsme neuskákali jednoduchý centr, dostali jsme druhý gól a tím jsme určili ráz utkání. Hráli jsme velice zdlouhavě, pomalu směrem dozadu. Takhle se liga nedá hrát, ať je tady 10 nebo 15 nových hráčů. V poločase jsme museli zvýšit hlas. Druhý poločas jsme se zlepšili, když jsme přešli do čtyřobráncového rozestavení. Dali jsme kontaktní branku, trochu jsme se nadechli. Druhá půle snesla nějaká kritéria. Měli jsme poměrně dost zakončení, ale kromě penalty jsme žádné nevyřešili. Jediného hráče, kterého bych pochválil, je Kubala. Za mě náš nejlepší hráč. Pak ještě někteří střídající hráči, třeba Šín, zbytek katastrofa. Jak jsme v celé přípravě dobře bránili a nedostávali góly, tak dnes jsme v defenzivní činnosti propadli jako tým."

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, baník, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráli jsme jako na konci jara, chválil výkon proti Baníku trenér Slovanu Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.