Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Chaluš se trefil poprvé od návratu, radost mu zkazila druhá půle v Boleslavi. Věřím, že se poučíme, řekl

Jeho tým mířil za vítězstvím, jenže o něj přišel. A to hrál více než poločas přesilovku. Místo šesti bodů po dvou kolech tak má Slovan body čtyři. Utkání bylo rozporuplné i pro Matěje Chaluše, jeho tým nejprve přežil penaltu, pak šel i díky jeho gólu do dvoubrankového vedení, jenže v závěru o výhru přišel. „Jsme mladý, tým, věřím, že se poučíme,“ řekl po zápase.

„Po horrorovém začátku, kdy jsme přežili penaltu, jsme převzali otěže zápasu, dali jsme dva góly a první půle byla skvělá. Druhý poločas se nepovedl. Těžce se to hodnotí, převládá zklamání,“ říkal po utkání.

V kabině si přitom podle něj před druhou půlí říkali, že to bude těžší než první poločas. „Říkali jsme si, že jim nesmíme dát standardky a dali jsme jim jich hrozně moc. Dostali se na koně a my byli skleslí. Bylo to strašně málo od nás. Místo toho, abychom využili převahu a drželi balon, tak to tam nebylo a domácí nás potrestali,“ uvedl.

První branka Boleslavi vznikla po zbytečné ztrátě střídajícího Pennera, obrana Liberce už pak nestačila zareagovat a domácí Pulkrab měl čas skórovat. „Dostal dost prostoru. Bránili jsme to zónově a říkali jsme si, že to musíme pobrat a zodpovědně odbránit. Bohužel zakončil a měl to jednoduché,“ popsal situaci Chaluš.

Konečná remíza je podle Chaluše pro tým zklamání. „Je to velké zklamání, jsme mladý tým a věřím, že se z toho poučíme. Chci vyhrát každý zápas, chceme hrát fotbal, hrát ofenzivně. Věřil jsem, že gól nedostaneme a nějaký vstřelíme,“ řekl.

Zápas ovlivnilo vyloučení domácího Kostky. „Takové situace nejsou dobře vidět. Viděl jsem, že Doumbi řval a jak ho znám, tak něco vydrží. Měl roztrhlou štulpnu, ale víc to nechci hodnotit. Říkali jsme si, že to pro nás pak bude ještě těžší zápas a byl,“ okomentoval.

Podle Chaluše se pak hráči Slovanu snažili držet, aby náhodou také nedostali červenou kartu. „Snažili jsme se to korigovat, že nemůžeme provokovat a oplácet, aby se stav nevyrovnal. Možná jsme ale byli asi až moc hodní,“ dodal.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, boleslav, chaluš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chaluš se trefil poprvé od návratu, radost mu zkazila druhá půle v Boleslavi. Věřím, že se poučíme, řekl  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.