Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Béčko Slovanu je po roce opět ve třetí lize. Máme hodně mladý tým, říká nový trenér Harant

Už v neděli odstartuje sezonu také B-tým libereckého Slovanu. Pro ročním působení v divizi se tým dokázal rychle dostat zpět o soutěž výš. V ČFL ale bude působit z hodně obměněným a také mladým týmem. Hlavním cílem tak je soutěž udržet a rozvíjet mladé hráče.

Generálku béčko zvládlo výborně, když porazilo německý Neugersdorf 7:1. Teď už se tým připravuje na neděli, kdy na městský stadion dorazí Velvary. Hraje se od 10:15. Tým přitom měl v přípravě co dělat, soupiska se hodně změnila.

„Příprava byla hodně specifická tím, že k nám přešla řada hráčů z končícího ročníku U19. Jsou to kluci, kteří si vykopali v dorostu postup do extraligy, je jich osm až devět," řekl nový trenér béčka Jakub Harant.

„Když se tolik hráčů posunulo, museli jsme samozřejmě udělat i selekci směrem k omlazení kádru a někteří kluci se posunuli do A-týmu už nastálo. Obměna kádru tedy byla dost velká,“ dodal.

Kádr posílil ukrajinský záložník Anatolij Semenec, který působil ve Španělsku a fotbalově vyrostl v Dynamu Kyjev. Jedná se také o angažmá Olafa Koka, útočníka, který naposledy hrál v nizozemském Twente U21. „Vidíme v něm potenciál směrem k áčku, jde o paralelu s příchodem Milana Govaerse, ten půl roku pracoval v B-týmu a pak se posunul do áčka. Rádi bychom stejný progres viděli i tentokrát, ale záleží samozřejmě na hráči," okomentoval Harant.

Naopak tři cizinci v týmu skončili, ve Slovanu už nebude působit Justen Kranthove, David Lawrence Jaja a Daniel Harrison Uchenna. A řeší se také budoucnost Adamy Diamého, který se vrátil z hostování na Slovensku.

Béčko by nadále mělo co nejvíce spolupracovat s A-týmem. I proto je hlavním trenérem Jakub Harant, který působí jako asistent u prvního týmu Liberce. „Do klubu přišel i z tohoto důvodu Martin Lilling, abychom měli silného trenéra u B-týmu, pokud budu muset být s áčkem. Už v minulé sezoně jsem měl tuto dvojroli v pozici asistenta a termínové kolize nastávaly pouze občas. Teď se plán tvoří tak, abych na trénincích chyběl jen minimálně a zatím se nám to daří," vysvětlil Harant.

Ten vidí do nové sezony dva hlavní cíle. „Myslím, že v B-týmu je prioritní rozvoj hráčů. Máme hodně mladý tým, a pokud by se nám podařilo to, co se zadařilo poslední dva roky, že každý půlrok někoho posouváme do A-týmu, bylo by to skvělé. A samozřejmě po postupu do ČFL bychom chtěli soutěž udržet,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, béčko, harant, čfl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Béčko Slovanu je po roce opět ve třetí lize. Máme hodně mladý tým, říká nový trenér Harant  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.