Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Ženy Slovanu startují sezonu U Nisy proti Spartě. Chtějí překonat rekord v návštěvnosti

Liberecké fotbalistky se připravují na start sezony. Ten přijde v neděli a k Nise přijede soupeř z nejtěžších – pražská Sparta. Tým je ale odhodlaný uspět a rád by na hlavním stadionu viděl co nejvíc fanoušků. „Chceme překonat divácký rekord, což je tisíc diváků na ženském zápase Slovanu,“ říká vedoucí úseku žen Slovanu Jiří Liška. Zápas se hraje od 17:30.

Kádr Slovanu se během letní přestávky hodně obměnil. „Příprava byla specifická, tým jsme měli pohromadě až dva týdny před začátkem soutěže. Dva týdny jsme tu měli čtrnáct holek,“ uvedl Liška. Nyní už je ale celý kádr pohromadě. „Vypadá mladě a dravě a věřím, že se to projeví v prvních dvou kolech soutěže. Doufám, že to pocítí i Sparta,“ dodal Liška.

Tým prošel poměrně velkou obměnou, odešly zkušené hráčky jako Košíková nebo Bužková, Slovan místo nich přivedl na hostování čtyři mladé reprezentantky do devatenácti let ze Sparty a Slavie. „Tým bude složen jinak než minulý rok, kdy k nám přišly zkušené hráčky. Letos máme mladé hráčky a spoléháme na jejich dravost a na to, že se chtějí ukázat. Máme sedm nových hráček a všechny jsou reprezentantky,“ popsal Liška.

Celkem je v kádru na patnáct reprezentantek. „Mužstvo bude vyrovnanější, budeme mít více hráček, které mohou zasáhnout do utkání. Mám z toho dobrý pocit, i když by se mi líbilo posílit ještě na jedné pozici,“ řekl vedoucí úseku žen.

Nový tým se může ukázat hned v prvním kole proti Spartě. „Hrát na hlavním stadionu je něco jiného a moc se na to těšíme. Doufám, že nám lidé pomohou,“ říká hráčka týmu Michaela Harvilová.

Právě Harvilová má přitom sparťanskou minulost. „Jsou to speciální zápasy, ale do každého utkání jdeme s tím, že chceme předvést kvalitní výkon,“ říká.

Právě na stadionu U Nisy by měl ženský Slovan odehrát více zápasů než dříve. Odrazit by se to mohlo i na návštěvnosti, která byla už v závěru sezony dobrá. Nyní chce ale tým překonat hranici tisíce diváků na utkání. „Doufám, že ho překonáme hned první utkání se Spartou,“ doufá Liška.

Na utkání mají permanentkáři Slovanu vstup zdarma. V předprodeji pak stojí vstupenky 50 korun a na místě sto korun. Hraje se v neděli od 17:30.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan, fotbal, ženy, sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženy Slovanu startují sezonu U Nisy proti Spartě. Chtějí překonat rekord v návštěvnosti  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.