Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zanďour nám nic nepřinese, říká vedoucí úseku žen Slovanu Jiří Liška

První tým žen Slovanu v neděli vstoupí do nového ligového ročníku. Soupiska je složená z celé řady velmi mladých hráček, podle vedoucího úseku žen libereckého Slovanu Jiřího Lišky ale přesto chce konkurovat nejlepším českým týmům. Bývalý hráč Slovanu se také rozpovídal i o tom, jak se ženský fotbal v Liberci rozvíjí.

Liška je u libereckého ženského fotbalu tři roky a za tu dobu se výrazně posunul. „Akademie prakticky nebyla, fungovala v Krásné Studánce. Dal jsem si za úkol kluby spojit, což se povedlo,“ řekl.

Nyní je v akademii řada hráček, které mají potenciál hrát první ligu. „Máme tam spoustu mladých, kvalitních, super holek, musíme ale počkat až dorostou,“ dodal.

I proto tak ženský A-tým trochu napodobuje cestu mužských kolegů. Do Slovanu chodí talentované mladé české reprezentantky ze Sparty a Slavie, které se v Liberci mohou ukázat a sbírají tu zkušenosti. „Věděl jsem, že v ekonomické síle klubu není platit top hráčky Sparty, i tak jsem si dal cíl, aby Slovan byl kvalitní klub s kvalitním tréninkovým procesem,“ potvrdil Liška.

Slovan podle něj nemá rozpočet na to, aby kupoval hotové hráčky z ciziny, jako to dělají pražské kluby. „To v Liberci nikdy nebude. Není to ani náš cíl, chceme pracovat s mladými talentovanými hráčkami, které jsou v reprezentacích, dávat jim šanci v Liberci,“ řekl.

I s velmi mladým týmem ale chce konkurovat nejlepším. „Holky se už minulou sezonu přesvědčily, že mohou hrát s každým. Chceme hrát kvalitní otevřený fotbal. Zanďour nám nic nepřinese,“ pokračuje.

A podle něj nepřinese nic ani Spartě a Slavii. „Když bude hrát Sparta proti Liberci na jednu bránu, nebude mít takovou praxi do zápasů Ligy mistryň. Musíme na ně tlačit, aby u nás hrály těžká utkání a pak se jim to vrátí v kvalifikaci pohárů,“ vysvětluje filozofii klubu Liška.

I díky dívčí akademii Slovanu ale doufá, že časem bude hrát Liberec s více odchovankyněmi. Nyní jsou v kádru čtyři. „Během roku dvou nám začnou dorůstat a víme, že o ně bude mít zájem Slavie a Sparta,“ říká. Celé akademii pak také podle něj pomůže, že dorostenkyně v minulé sezoně postoupily do první ligy. „Mladé hráčky budou hrát kvalitnější zápasy a přijdou lépe připravené do A-týmu,“ řekl.

Ženy Slovanu startují sezonu v neděli v 17:30 na hlavním stadionu U Nisy, kde přivítají právě pražskou Spartu. Slovan by rád překonal klubový rekord v návštěvnosti, tedy návštěvu přes tisíc korun. Permanentkáři mají vstup zdarma, v předprodeji pak stojí vstupenky 50 korun.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, ženy, jiří liška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zanďour nám nic nepřinese, říká vedoucí úseku žen Slovanu Jiří Liška  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.