Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Slovan vydřel výhru nad Pardubicemi. Jediným gólem rozhodl Frýdek

Libereckým fotbalistům se na začátku sezony podařilo podruhé vyhrát. Nad Pardubicemi zvítězili 1:0, když se trefil Frýdek, který se ale při zakončení zranil. Slovanu stačila povedená čtvrthodinka, kdy dvakrát trefil břevno a v jasné šanci byl i Kulenović, jinak ale především pozorně bránil a nedokázal udržet míč. Přesto slaví důležité vítězství.

První dobrou možnost měli hosté, kteří dobře zakombinovali, Vliegen byl po centr už překonaný, míč ale odvrátil Mikula. Pak už ale řádili domácí. Nejprve Tupta předložil míč Frýdkovi, ten ale před prázdnou bránou trefil břevno. Poté stejný hráč zkusil z dálky překonat Budinského, ale těsně minul a do třetice další jasná gólovka pro Kulenoviće, který v ideální pozici po centru Preislera vůbec netrefil míč.

Ve 13. minutě už se Liberec radoval, když nejprve neuspěl Ghali a míč nakonec dorazil Frýdek. Ve 22. minutě za Budinským znovu znělo břevno, které z přímého kopu trefil Tupta.

Domácí poté vyklidili pole a vůbec se jim nedařilo držet míč. Ani Pardubice ale příliš nehrozily, největší šanci měl Hlavatý, který přestřelil. V samotném závěru poločasu pak ještě těsně minul Tupta.

Druhý poločas měl podobný průběh. Libereckým se nedařilo držet balon a jen občas vyráželi do brejků, při jednom jen těsně minul Kulenović. Více ze hry tak měly Pardubice, nejprve trefil Patrák tyč, v 74. minutě pak Vliegen vyrazil ránu Tischlera.

V závěru mohl dát klid Slovanu Rabušic, který si našel nákop Vliegena, jenže trefil jeho ruku, a i dorážku zklikvidoval hostující gólman. V nastavení ještě dostaly šanci Pardubice, nepodařilo se jim ale proměnit přímý kop z dobré pozice, ani následný roh.

Slovan Liberec - FK Pardubice 1:0 (1:0)

Branky: 13. Frýdek. Žluté karty: 90. Prebsl - 90+5 Hlavatý. Rozhodčí: D. Černý - M. Volf, P. Pospíšil; VAR: O. Berka, AVAR: T. Mokrusch. Diváci: 1858

FC Slovan Liberec: Vliegen - Mikula (C), Chaluš, Prebsl - Ghali, Varfolomejev, Doumbia, Frýdek (52. Penner(90. Pourzitidis)), Preisler (72. Fukala) - Tupta (90. Horský), Kulenović (72. Rabušic)

FK Pardubice: Budínský - Surzyn, Halinský, Donát, Tischler (80. Zlatohlávek) - Patrák (75. Sychra), Hlavatý, Vacek (65. Šimek), Darmovzal, Pikul (46. Matoušek) - Černý (C)(65. Krobot)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, pardubice, patrák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan vydřel výhru nad Pardubicemi. Jediným gólem rozhodl Frýdek  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.