Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Slovan nezvládl utkání se Sigmou. V Olomouci prohrál 0:2

Liberečtí fotbalisté se v 6. ligovém kole představili na hřišti Olomouce a z Hané si nevezou ani bod, když po dvou brankách v druhé půli prohráli 0:2. Z penalty rozhodl Juliš, druhou branku pak přidal Pokorný.

Slovan hrající v bílých dresech nevstoupil do utkání špatně a v úvodních minutách byl častěji v držení míče. Přesto se k první nebezpečnější střele dostala Sigma, když Vodháněl zpoza vápna netrefil o několik centimetrů pravou tyč liberecké branky. Na druhé straně vyslal přízemní pokus Doumbia, ovšem Macík si s ním dokázal nadvakrát poradit. Následovala pasáž hry, ve které ani jeden z týmů neměl výrazněji navrch. Zajímavou příležitost ke skórování měl po standardní situaci aktivní Vodháněl, ale trefil pouze postavenou zeď libereckých fotbalistů.

Slovan se obtížně dostával do vápna soupeře, a proto několikrát zkoušel zaměstnat brankáře Sigmy střelami z dálky. Nejlepším pokusem se prezentoval Kulenović, jenž vyslal tvrdou střelu na zadní tyč, Macík byl připraven. Ke konci první půle se do rychlého brejku hnal Ghali společně s Tuptou. Druhý jmenovaný nakonec celou akci zakončil, bohužel jeho střela postrádala razanci a skončila pouze uprostřed branky, kde byl připravený gólman domácích. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu aktivněji vstoupila Olomouc. Nejprve zakončoval po rohu Beneš, ale z voleje trefil jen jednoho z obránců. Následovala šance Vodháněla, olomoucký ofenzivní hráč postupoval ze strany sám na Vliegena, avšak těsně před zakončením ztratil kontrolu nad míčem a nepodařilo se mu ohrozit libereckou branku. V 53. minutě hlavní sudí odpískal Varfolomejovi ruku ve vápně a penalty se ujal Lukáš Juliš. Olomoucký útočník „poslal“ Vliegena na druhou stranu a otevřel gólový účet zápasu, 1:0. V šedesáté páté minutě po rohovém kopu zůstal volný Jakub Pokorný a z voleje trefil prostor mezi třemi tyčemi, 2:0.

V 70. minutě zahrozil Slovan, když po rohu zakončoval Kulenović. Liberecký útočník byl možná trochu překvapený, že k němu míč prolétl a Macíka slabým pokusem příliš nevyděsil. V další šanci se objevil až pár minut před koncem Chaluš, ale jeho tvrdá rána skončila mimo.

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 2:0 (0:0)

Branky: 54. Juliš (pen.), 65. Pokorný. Žluté karty: 45+3. Breite, 73. Pospíšil, 82. Muritala - 38. Doumbia. Rozhodčí: P. Hocek - I. Nádvorník, P. Kotalík; VAR: T. Kocourek;, AVAR: O. Pechanec.

SK Sigma Olomouc: Macík - Chvátal, Beneš, Pokorný, Zmrzlý - Fortelný (60. Zorvan), Breite (C) (81. Sláma), Pospíšil - Navrátil (90. Kramář), Juliš (80. Muritala), Vodháněl

FC Slovan Liberec: Vliegen - Mikula (C), Chaluš, Pourzitidis - Fukala (63. Rabušic), Varfolomejev (63. Červ), Doumbia (83. Lexa), Preisler (63. Penner) - Ghali - Kulenović, Tupta (72. Hudák)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan nezvládl utkání se Sigmou. V Olomouci prohrál 0:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.