Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Střelba jak od dorostenců, Frýdek bude chybět. Trenér Slovanu Kozel hodnotil prohru v Olomouci

Liberečtí fotbalisté si v ligovém ročníku připsali druhou porážku, když nestačili na Olomouc a prohráli 0:2. S výkonem minimálně v prvním poločase přitom byl trenér Kozel spokojený. Jeho tým se ale trápí ve finální fázi, některé střely svých svěřenců dokonce přirovnal k dorosteneckým. Navíc stále přibývají absence, v Olomouci chyběl Frýdek, který zřejmě bude absentovat déle než se původně zdálo.

Jak byste popsal zápas v Olomouci?
Hlavně v prvním poločase jsme podali dobrý výkon. Měli jsme personální problémy se složení mužstva, i přes změny jsme domácím v první půli nedovolili vystřelit na bránu. V poli jsme byli lepší, konstruktivní. Bohužel, delší dobu nás limituje finální fáze – kvalita centru, lepší přihrávky, náběhu. I zakončení, střely jsou někdy jako od dorostenců. Zápas jsme ztratili kvůli špatnému vstupu do druhé půle. Nedokážu si vysvětlit, proč jsme začali tak pasivně, v půli jsme se bavili o tom, abychom byli aktivní a stejně tam jsou dvě zakončení a z toho vyplynula penalta. Chtěli jsme to oživit, ale dostali jsme gól ze standardky. Vzhledem k druhé půli je vítězství domácích zasloužené.

Vlastně jste si za celý zápas nevytvořili gólovou šanci. V čem je problém?
Někdy je problém kvalita přihrávky, centru. Když už tam centr přijde, tak tam zase nejsme. Rozhoduje se v šestnáctkách a tam byli domácí lepší.

Doumbia působí laxně, měl ztráty a fauly.
Měl zbytečné ztráty, to je pravda. Je to ale jeden z mála hráčů, který tomu dá nadstavbu. Do středu momentálně moc možností nemáme, i on ale může podat lepší výkon.

Jak to vypadá z Frýdkem?
Minule dal gól, byl u toho faulovaný a nikdo to neřešil. Bohužel má zraněné koleno a nevypadá to, že by v nejbližší době byl k dispozici.

Sigma hrozila ze standardek, byla to i vaše chyba, nebo je zahrávala tak dobře?
Jsem naštvaný, je šesté kolo, dostali jsme sedm branek a všechny ze standardek. Víme, že to je naše slabina, udělali jsme změnu a Chaluš bránil poprvé osobně. Stejně gól vznikl a ještě jedna šance tam byla. Jsou to laciné góly a trestá nás to.

Kulenović je ve hře platný, ale chybí mu finále?
Momentálně se v tom trošku trápíme. V tomhle nám chyběl Christian Frýdek, který před tím dva góly dal. Lubo Tupta ještě také neskóroval. Pracujeme s nimi, ale je pravda, že finální přihrávka jim také moc nepřijde. Je to součinnost více věcí.

Preisler dnes nedal centr. To je škoda, ne?
Škoda to je, i kvůli tomu v sestavě je, protože jsme tam tuhle přihrávku chtěli mít, ale nedokázali jsme ji tam dostat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střelba jak od dorostenců, Frýdek bude chybět. Trenér Slovanu Kozel hodnotil prohru v Olomouci  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.