Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Slovan hostí Spartu. Před zápasem do fanzóny, Pražané chystají pochod od radnice

Do Liberce v neděli přijede Sparta a to vždy znamená utkání plné emocí. Nejinak tomu určitě bude i nyní, Sparta slavně postoupila do Evropské ligy a je v pohodě, naopak start Liberce je rozpačitější a proti Pražskému týmu se bude chtít ukázat a chytit. Spartu v Liberci podpoří minimálně stovky fanoušků, kteří chystají pochod od radnice ke stadionu, liberecký klub zase přichystal předzápasovou fanzónu, která se otevře ve 13 hodin, výkop je pak o dvě hodiny později.

Po sportovní stránce není co řešit, Sparta v šesti kolech ztratila jednou za remízu v Teplicích, kde hrála více než poločas v deseti. Slovan zatím vyhrál jen dvakrát a naposledy prohrál v Olomouci. Pražský tým navíc nejdříve smolně vypadl s Kodaní z kvalifikace o Ligu mistrů, ve čtvrtek ale dokonal obrat nad Dinamem Záhřeb a zahraje si skupinu Evropské ligy. Psychická pohoda tak jistě bude spíše na straně nedělních hostí.

Postupový gól pak obstaral ještě na jaře největší oblíbenec libereckých fanoušků Victor Olatunji, na kterého pak sice Slovan uplatnil opci, ale poté prodal do Sparty, což pro mnoho fanoušků bylo velké zklamání.

I to se možná podepsalo na slabých návštěvách U Nisy. To by se ale alespoň v neděli mělo změnit, i když to bude i díky velkému množství fanoušků Sparty, kteří mají k dispozici celou západní tribunu, najdeme je ale jako pokaždé i na hlavní a severní.

Náboj zápasu dá jistě i fakt, že oběma kluby prošla řada hráčů, na té pražské třeba Pešek, Pavelka a už zmíněný Olatunji, naopak sparťanskou minulost mají U Nisy po hříchu nyní zranění Plechatý a Frýdek, zastoupit je tak budou muset liberečtí „slávisté“ Prebsl, Červ a Horský.

Na Spartu už bude připravena nová posila do středu zálohy. Z dánského Viborgu přichází bývalý mládežnický reprezentant Jan Žambůrek. „Všechno se seběhlo strašně rychle. Včera se hostování domluvilo, šel jsem si rychle zabalit a dneska ráno už letěl,“ komentoval hektické hodiny mládežnický reprezentant. Žambůrek sice hrál v českých týmech, ale nejvyšší soutěž ještě neokusil. „Jednoduché to určitě nebude. Jsem ale natěšený a rád za příležitost hrát ve Slovanu. Budu se snažit klubu co nejvíce pomoci,“ dodal.

Slovan by rád do ochozů přilákal co nejvíce domácích fandů. Proto přichystal fanzónu, která startuje dvě hodiny před výkopem. Klub dětským návštěvníkům ve fanzoně na umělé trávě nabídne skákací hrad, ale i další herní a fotbalové atrakce, které si mohli užít už při jarním zápase proti Spartě.

Své umění budou moci vyzkoušet i dospělí, kteří budou fotbalovým míčem trefovat pivní soudek, součástí bude i herní koutek s Playstationem 5, autogramiáda vybraných hráčů a fanzóna nabídne i stánky s občerstvením, ve kterých se kromě tradičního piva a klobásy můžete tentokrát těšit také na rozšířenou nabídku, třeba na langoše nebo palačinky.

Sparťanští fanoušci po šesti letech chystají pochod od radnice ke stadionu. Začátek je naplánovaný na 13:20.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, sparta, fanzona

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Pavel

Slovan chce přilákat fanoušky proto zvedl vstupné v den zápasu na 500.-

Sobota, 2. září 2023, 11:20Odpovědět

Slovan hostí Spartu. Před zápasem do fanzóny, Pražané chystají pochod od radnice  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.