Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Naše střely létají pánu bohu do oken, litoval Kozel. Sparta byla ve finální fázi lepší, uznal

Hodinu hrál Slovan vyrovnané utkání se Spartou. Pak ale přišlo několik chyb a Sparta rázem vedla o dvě branky, když se v obou případech prosadil střídající Haraslín. Trenér domácích po utkání viděl rozdíl především ve finální fázi. „Když vystřelíme, tak to letí pánu bohu do oken. Ve finální fázi byla Sparta jednoznačně lepší,“ uznal po utkání.

Jak hodnotíte utkání se Spartou?
Do šedesáté minuty jsme předvedli velmi slušný výkon. V první půli to bylo vyrovnané utkání. Spartu jsme se snažili atakovat, aby se nemohla dostat ke své hře. Měli jsme i nějaké možnosti, ale finální fáze je naší slabinou. Naše nejlepší pasáž byla po půli, kdy jsme měli standardní situace a byli jsme i v tlaku. Tam se zápas lámal. Bohužel pak jsme udělali dvě tři velké individuální chyby na půlce a Sparta toho dokázala využít. Pak už to bylo těžší, po našem střídání jsme z další chyby dostali druhý gól a dobrý výkon přišel vniveč. Haraslín přišel a rozhodl, nám naši střídající hráči poslední dobou tolik nepomůžou.

Už jste to naznačil, rozhodla kvalita lavičky?
Z hlediska branek určitě, ale rozhodla to i kvalita ve finální fázi. U Sparty po té šedesáté minutě bylo vidět, jak si v zakončení věří a když si to připraví, tak vystřelí přesně. My když vystřelíme, tak to letí pánu bohu do oken. Ve finální fázi byla Sparta jednoznačně lepší.

Jak hodnotíte výkon nováčka Jana Žambůrka? Věděl jste hned, že ho postavíte do základu?
Myšlenku jsem měl, ale musel jsem si to rozmyslet. Moc toho nenahrál a otázka byla, jak se bude cítit. Je to hráč, který chce hrát, fyzicky je na tom slušně a udělal mi radost, že držel celý zápas a fyzicky ani moc neuvadal. Ukázal svoje kvality, doufám, že bude takhle pokračovat.

Jeho výkon se vám tedy líbil?
Měl tam slušné věci, ale i nějaké chybičky. Byl to ale jeho první ligový zápas v Čechách, navíc proti Spartě.

Blíží se konec přestupního termínu. Díváte se ještě po případných posilách?
Po dnešku to zase vypadá, že máme problém vzadu. Vypadl nám Dominik Plechatý, Filip Prebsl netrénoval a ve druhé půli se to na něm projevilo. Marios navíc dostal červenou kartu. Chybí nám ale i ofenzivní hráči – Frýdek, Višinský i Filip Horský jsou nebo byli zranění, takže těch variant moc nemáme. Byl bych rád, kdyby se to povedlo doplnit.

Jak to vypadá s Frýdkem a Višinským, mohli by být v dohledné době k dispozici?
Nechci to zakřiknout, Christian by měl v příštím týdnu začít individuálně něco dělat, uvidíme, jak se to zranění bude chovat. Denis Višinský je na tom podobně, byl ale mimo déle, a tak může déle trvat i návrat.

Bude reprezentační pauza, jak jste zatím spokojen s úvodem sezony?
Bodů jsme měli mít více, plno utkání jsme měli rozehráno dobře. Pak se to začalo kupit i těmi zraněními a měli jsme méně možností. Měli jsme ale mít o dva tři body více.

Na jaře byla utkání se Spartou emotivní, i dnes bylo dost karet. Řešili jste to nějak s hráči?
Nemyslím si, že by bylo dost karet za nějaké excesy, spíš to vyplynulo ze hry. To, že se rozhodčí rozhodne sát žluté karty, když se hráči strkají před standardkou, myslím, že to asi zbytečné, možná to chtěl uklidnit. Většinu těch situací jsem ale ještě neviděl, takže těžko hodnotit.

Jak jste řekl, zlom přišel v šedesáté minutě. Bylo to tím, že jste šli dolů, nebo spíše Sparta stupňovala tlak?
Do šedesáté minuty jsme měli asi my nejlepší pasáž hry, poté jsme se ale dostali pod tlak třemi standardkami a následně na to jsme udělali chyby v založení nebo jsme nedobrali dlouhé míče. Klíčové momenty jsme tak nepřežili.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, sparta, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naše střely létají pánu bohu do oken, litoval Kozel. Sparta byla ve finální fázi lepší, uznal  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.