Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Před derby se Liberci a Jablonci nedařilo. Jedeme zvítězit, říká liberecký Tupta

Ani jednomu z týmů se před nedělním jednašedesátým ligovým derby mezi Libercem a Jabloncem úplně nedaří. Slovan prohrál poslední dvě utkání bez vstřeleného gólu, Jablonec dokonce nevyhrál ještě ani jednou. Oba týmy tak mají velkou motivaci derby zvládnout.

Slovan bude spoléhat na útočníka Lubomíra Tuptu, který se ale v úvodu sezony střelecky trápí. Na derby v Jablonci přitom má dobré vzpomínky, po svém první příchodu do Liberce na Střelnici gólem z přímého kopu vystřelil Slovanu výhru. Navíc se nyní poprvé představil v dresu slovenského národního týmu.

„Každé derby je těžké. Po posledních výsledcích, které nebyly nejlepší, jedeme do Jablonce zvítězit. Tím, že se jedná o derby, máme dvojnásobnou motivaci a uděláme vše pro to, abychom zápas vyhráli,“ říká Lubomír Tupta.

Důležitost derby si uvědomuje i trenér Slovanu Luboš Kozel. „Nálada je bojovná. Na tréninku z hráčů cítím, že si uvědomují blížící se derby a nic nepodcení. Věřím, že to dobře dopadne,“ řekl.

Podle něj je derby důležité i pro fanoušky. „V Liberci už působím nějaký ten pátek a vím, jaký význam má tento zápas pro fanoušky. To si uvědomujeme a věřím, že to na hřišti bude vidět,“ dodal.

Nejzkušenějším hráčem Slovanu je Michael Rabušic, ten navíc v neděli oslaví narozeniny. „Nejlepším dárkem by byly tři body. Doufám, že pro to uděláme vše a vyhrajeme,“ řekl. I podle něj je derby pro fanoušky jedním z nejdůležitějších utkání v sezoně. „Já osobně to řeším více. Pohybuji se po městě a hodně lidí mi říká: „Vyhrajte v Jablonci.“ To vám připomene důležitost zápasu,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, derby, rabušic, tupta, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před derby se Liberci a Jablonci nedařilo. Jedeme zvítězit, říká liberecký Tupta  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.