Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Slovan ztratil s Teplicemi. Přestřelka skončila U Nisy 3:3

Bláznivý zápas odehráli liberečtí fotbalisté s Teplicemi. Už v 11. minutě prohrávali 0:2, ještě v první půli dokázali vývoj třemi brankami otočit, jenže v úvodu druhé půle inkasovali z penalty a vítěznou branku i přes velký tlak a několik gólovek nedali.

Od úvodu se U Nisy děly věci. Už v deváté minutě z uctivé vzdálenosti napřáhl Knapík a míč skončil až za zády Vliegena – 0:1. O dvě minuty bylo ještě hůř. Havelka měl hodně času a krásnou ranou překonal Vliegena podruhé – 0:2.

Za Liberec mohl odpovědět Ghali, který volejem z penalty trefil jen obránce, domácí ale v 19. minutě snížili, když si Ghaliho centr srazil do brány Chaloupek. Liberecký Ghali byl nadále velmi aktivní, v dalším úniku špatně vyběhl Grigar a Ghali mohl skórovat, z úhlu ale bránu netrefil.

Ve 25. minutě Slovan vstřelil gól, uznán ale kvůli faulu Rabušice na Grigara uznán nebyl. Ve 27. minutě už ale bylo srovnáno opravdu. Rabušicovu střelu tečoval jeden z obránců, míč se dostal k Mikulovi, ten jej přiťukl Doumbiovi, který míč napálil k tyči – 2:2. Ve 39. minutě šel nejprve po kolmici Doumbii sám na Grigara Tupta, brankáři hostí udělal kličku, jenže se dostal z úhlu. Akce ale pokračovala, k míči se dostal Varfolomeev, vypálil a brankář Grigar se musel červenat – 3:2.

Hned v úvodu druhé půle ale bylo srovnáno. I když měli liberečtí stopeři blíže k míči, nedohodli se a Pourzitidis fauloval Filu a kopala se penalta. A právě Fila ji s přehledem proměnil – 3:3.

Vyložených šancí poté ubylo, tu největší měl Kulenovič, který ale centr nevyužil. V 73. minutě pak byl po druhé žluté vyloučen Hronek a Slovan dostal přesilovku. Domácí tlačili, k zakončení se ale příliš nedostávali, až v 82. minutě se do vápna prokličkoval Doumbia, střela v záklonu, ale byla slabá. V 84. měl na kopačce gól Okoh. Po chybě Grigara ho našla přihrávka Višinského, nigerijský útočník ale těsně minul pravou tyč. V 88. minutě už byl Grigar překonaný, Višinského střelu ale zastavil na brankové čáře jeden z obránců.

Slovan tlačil, hnal se za vítěznou brankou, zakončovat mohl Okoh, v další gólovce už v nastaveném čase vychytal Grigar Višinského, stejný hráč pak při další střele minul. V hektickém závěru i přes několik rohů už ale skórovat nedokázal.

Slovan Liberec - FK Teplice 3:3 (3:2)

Branky: 19. Chaloupek (vl.), 27. Doumbia, 39. Varfolomejev - 9. Knapík, 11. Havelka, 51. Fila. Žluté karty: 85. Doumbia - 12. Mareček, 45. a 74. Hronek, 67. Jukl, 89. Yasser. Červené karty: 74. Hronek. Rozhodčí: F. Kotala - R. Kotík, R. Dresler; VAR: Kocourek, AVAR: Hrabovský. Diváci: 2327

FC Slovan Liberec: Vliegen - Mikula (83. Preiler), Chaluš, Pourzitidis (83. Hudák) - Fukala, Doumbia, Varfolomejev (66. Okoh), Žambůrek, Ghali - Tupta (57. Višinský), Rabušic (C)(57. Kulenović)

FK Teplice: Grigar - Knapík, Chaloupek, Mićević - Radosta, Mareček (C), Havelka (71. Yasser), Hronek, Jukl - Vachoušek (56. Gning), Fila (81. Dramé)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan ztratil s Teplicemi. Přestřelka skončila U Nisy 3:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.