Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Kozla mrzelo, že Slovan nedotáhl obrat. Grigar Teplice podržel, řekl

Slovan počtvrté v řadě nevyhrál, i když s Teplicemi byl blízko. Už v prvním poločase otočil z 0:2 na 3:2, jenže zbytečnou penaltou o vedení přišel. V závěru měl několik tutovek, jenže vítězná branka nepřišla. „Jednu šanci jsme měli proměnit a vyhrát,“ řekl po utkání domácí trenér Luboš Kozel.

Jak hodnotíte remízu s Teplicemi?
Blázinec. Šli jsme do utkání s tím, že ho za každou cenu chceme zvládnout vítězně a najednou jsme ve 12. minutě prohrávali 0:2 ze dvou střel. Dostali jsme se do těžké situace. Mužstvo zareagovalo dobře, spouštěčem byl vlastní gól Teplic. Od té chvíle jsme byli lepší a šli za vyrovnáním. To se nám podařilo, poté jsme do poločasu otočili. Mělo nám to pomoct, abychom utkání zvládli, bohužel uděláme zbytečnou chybu v komunikaci, VAR najde faul a Teplice vyrovnají. Od té chvíli zase trochu vyrostli. Zlomovým momentem byla červená, v závěru jsme si vytvořili tři tutové šance, jednu jsme měli proměnit a vyhrát.

Je pro vás výsledek zklamání, nebo bod berete?
Nebereme. Utkání jsme si zkomplikovali brankami v úvodu, ale před zápasem jsme chtěli udělat všechno pro to, abychom ho zvládli. V některých fázích to vidět bylo, ale udělali jsme chyby, které soupeř potrestal. Na šance jsme vyhráli, ale nadáme góly ani když jdeme sami na brankáře. Bohužel tohle nás limituje.

Co vám proběhlo hlavou, když se týden připravujete na zápas a ve 12. minutě prohráváte 0:2?
Vlastně si říkáte, že je ještě dost času a že to může být impuls, který mužstvo potřebuje. Spíš jsme začátky zvládali a druhý jsme prohráli. Nakonec to tak dopadlo i dnes.

Liberec má pověst týmu, který má dobré vstupy do zápasu. Teď to bylo naopak. Pamatujete si na horší vstup do utkání pod vaším vedením?
Na jaře v Boleslavi jsem sice nebyl na lavičce, ale v patnácté minutě jsme prohrávali 0:3. Dneska jsme ale ani neudělali chyby, byly to ale laciné branky. Měli jsme lépe vykrývat prostor. Jinak jsme si ale poradili a otočili, musíme hledat klíč v tom, že si necháme dát na 3:3.

S Michalem Fukalou počítáte stabilně do stoperské trojice?
Šel tam trošku vynuceně, minule ale hrál velmi slušně a i dnes byl z té trojky nejlepší. Když bude takhle pokračovat, hrát bude.

Vrátil se Višinský, jak jste s ním spokojený?
Za něj jsem moc rád. Neprošel si dobrým období, na jaře hrál jeden zápas, před sezonou si zranění obnovil. Trénuje čtrnáct dní, modlil jsem se, aby se při těch dvou faulech, které na něj byly, zranění neobnovil. Jednoznačně ukázal, že pro nás bude posilou.

Co Jan Žambůrek, nebyl tak viditelný.
Víc kazil než jindy, nebyl ve své kůži. Ale ani Lubo Tupta nebyl on. Způsob hry Teplic není příjemný, dokáží to soupeři ztížit. Přesto jsme jim dali tři branky a další šance jsme neproměnili. Grigar Teplice podržel.

Proč nehrál Christian Frýdek?
Je nemocný.

Jak byste okomentoval gól Ivana Varfolomejeva?
Že má dobrou ránu, to víme. Nutíme ho, aby střílel. Jsem rád, že se trefil, snad mu to pomůže. Všechno je to tlumené, že jsme obrat nedotáhli.

Liberec ještě nevyhrál druhý poločas. Jak moc je to pro vás frustrující?
Myslíme si, že asi víme, kde nás tlačila bota, proto jsme udělali i nějaké změny, abychom náboje na druhý poločas měli. Ve hře to vidět bylo, přišli tam hráči, kteří výkon pozvedli. Na výsledku se to ale bohužel neprojevilo.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, teplice, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kozla mrzelo, že Slovan nedotáhl obrat. Grigar Teplice podržel, řekl  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.