Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Karvinští fotbalisté rozdrtili Liberec 5:2. Slovan už pět kol nezvítězil

Karvinští fotbalisté v 10. ligovém kole rozdrtili Liberec 5:2 a v nejvyšší soutěži zvítězili po osmi zápasech. Slovan je už pět kol bez výhry a klesl na 11. příčku.

Základ k tomu položil v 11. minutě Alex Iván svým premiérovým gólem v české lize. Už po třech minutách srovnal Jan Mikula, ale ještě do pauzy domácím zajistili dvoubrankový náskok Lukáš Budínský a Adeleke Akinyemi. Po změně stran snížil Lubomír Tupta, ale Amar Memič a střídající Aboubacar Traoré dovršili debakl. Slovenský trenér Juraj Jarábek svou obnovenou premiéru na lavičce ligového nováčka ozdobil výrazným vítězstvím a jeho tým se v neúplné tabulce posunul na 13. místo. 

Jarábek, který se do Karviné vrátil po více než dvou letech, udělal čtyři změny v sestavě. Poprvé v české lize se v základu objevil nigerijský obránce Moses a slovenský záložník Iván, který se rychle odměnil brankou. Střelou bez přípravy ukončil karvinský gólový půst, který trval i s nepodařeným duelem domácího poháru v Uničově 365 minut.

Radost domácích měla jen krátké trvání. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu hlavičkoval Prebsl a další obránce Mikula zblízka doklepl míč do sítě. I pro něj to byl první gól v ligové sezoně.

Více šancí pak měli hosté, ale do Žambůrkovy střely se vrhl záložník Čavoš a Kulenovič v další nadějné pozici hlavičkoval vedle branky. Góly padaly na druhé straně. Kapitán Budínský svůj návrat do základní sestavy oslavil ve 38. minutě parádní střelou pod břevno a za další tři minuty dopravil Nigerijec Akinyemi uprostřed nepozorné liberecké obrany míč do sítě hrudí.

Liberec nerezignoval, ještě před koncem prvního dějství mohl snížit Kulenovič, ale jeho střelu zastavilo břevno. Hned po změn stran však udeřil Tupta a téměř od zadní čáry propasíroval míč mezi nohama brankáře Holce. Gól mu připravil střídající Višinský a brzy nato měl sám na kopačce vyrovnání, jeho střela ale skončila těsně vedle.

Karviná nechtěla jen bránit hubený náskok a využívala mezer v obraně hostů. V 70. minutě si Bosňan Memič naskočil na Ivánův přesný centr a zvýšil na 4:2. Střídající Traoré z Pobřeží slonoviny poté jen několik sekund po příchodu na trávník svým prvním gólem v české lize výhru zpečetil.

Slezský klub dal pět branek v jednom utkání nejvyšší soutěže vůbec poprvé. V předchozím průběhu sezony přitom vyhrál jen v prvním kole nad Zlínem 4:1, z dalších osmi kol vytěžil jediný bod a dal v nich pouze šest branek. Karvinští porazili Liberec teprve podruhé z 13 vzájemných ligových zápasů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky fotbal, liga, FC Slovan Liberec, Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karvinští fotbalisté rozdrtili Liberec 5:2. Slovan už pět kol nezvítězil  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.