Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Statečný výkon a skvělý úvod Slovanu nestačil. Se Slavií padl 2:3

Liberečtí fotbalisté odehráli proti Slavii velmi dobrý zápas, po skvělém startu vedli 2:0, nakonec ale nemají ani bod. V závěru rozhodl Zafeiris a Slovan tak zůstává bez vítězství šest utkání v řadě.

Slovan zahrozil hned ve třetí minutě. Fukala vyslal Kulenoviće, ten ale míč netrefil dobře, akce pokračovala, z úhlu pálil Tupta a Mandous zasáhl. Vzápětí se domácí znovu řítili do útoku, Tupta vyslal Ghaliho, ten ve vápně zasekl, jeho ránu ale zblokovala obrana. Jenže Slovan neměl dost. V další možnosti trefil Frýdek tyč, domácí znovu vybojovali a Kulenovič poslal míč do sítě – 1:0.

A v sedmé minutě další gólovka. Preisler utekl, poslal centr a Kulenović jen těsně minul. Skvělý vstup Slovanu pokračoval. Frýdek se krásně uvolnil v rohu hřiště, našel Ghaliho, který centroval a hlavou překonal Mandouse Preisler – 2:0.

Poté zahrozila Slavie, jenže Holešova hlavička z dobré pozice šla mimo a o chvíli později Duděra jen těsně nedosáhl na dobrý centr. V 16. minutě Slavia snížila. Po několika odrazech posunul Chytil míč na Schranze a ten obstřelil Bačkovského – 2:1.

Ve 22. minutě měli opět dobrou možnost domácí. Míč se po centru Ghaliho dostal ke dvojici Libereckých, střelu Tupty ale Mandous zlikvidoval. Na druhé straně už se málem radovali hosté, když hlavička Provoda trefila tyč.

Slavia postupně získala výraznou územní převahu, šance už ale tolik nepřibývaly. Liberec se z tlaku vymanil až kolem 40. minuty a dobrou pasáž zakončil střelou Kulenović. Poté přišla další dobrá kombinace, před Žambůrkem ale míč na roh odklidil Ogbu.

Úvod druhé půle se hrál nahoru dolů, v 53. minutě ale zasáhl VAR, který odhalil ruku ve vápně domácího Preislera. Míč si postavil Van Buren a poslal Bačkovského na druhou stranu – 2:2. Zápas pak už nenabídl tolik fotbalu, jako první půle, šance už prakticky nebyly, přibývalo žlutých karet. V 87. minutě to ale přišlo. Zafeiris prošel středem obrany a propálil Bačkovského – 2:3.

Slovan Liberec - Slavia Praha 2:3 (2:1)

Branky: 5. Kulenović, 8. Preisler - 16. Schranz, 53. van Buren, 87. Zafeiris. Žluté karty: 72. Červ, 76. Fukala - 57. Ogbu, 57. Zafeiris, 75. Provod, 77. Schranz, 83. van Buren. Rozhodčí: O. Pechanec - J. Kubr, L. Matoušek ; VAR: Zelinka, AVAR: Hurych. Diváci: 5927

FC Slovan Liberec: Bačkovský - Fukala, Chaluš (C), Pourzitids - Ghali (72. Doumbia), Červ (72. Varfolomejev), Žambůrek, Frýdek (61. Višinský), Preisler - Kulenović, Tupta

SK Slavia Praha: Mandous - Masopust, Ogbu, Holeš (C), Douděra (46. Tomič) - Zafeiris, Dorley, Provod (79. Jurásek), Wallem (46. van Buren), Schranz (83. Jurečka)- Chytil (63. Tijani)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Statečný výkon a skvělý úvod Slovanu nestačil. Se Slavií padl 2:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.