Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zbytečný zásah VARu, hodnotil penaltu pro Slavii trenér Slovanu Kozel. Ultimátum odmítl

Liberečtí fotbalisté po debaklu v Karviné přivítali Slavii a do utkání vstoupili skvěle. Vytvořili si několik šancí a dvě z nich proměnili. Jenže Slavia zápas dokázala otočit, hodně emocí přinesla hlavně penaltová situace, kdy VAR odhalil ruku, kterou zahrál Dominik Preisler. Trenér domácích Kozel byl po utkání právě z této situace hodně rozčarovaný. Odmítl také informaci, že by od klubu měl ultimátum.

Jak hodnotíte duel se Slavií?
Pro nás to bylo důležité utkání, z minulých zápasů jsme měli hodně co napravovat. Na týmu bylo vidět, že chce uspět. Klíčem k úspěchu bylo do zápasu dobře vstoupit a třeba Slavii zaskočit. To se nám povedlo a úvod byl výborný, podpořený dvěma brankami. Slavie se postupně do utkání dostala, poměrně lacino snížila, byli jsme tam nedůrazní na hranici šestnáctky. Do poločasu nás na deset minut hodně zatlačili, přečkali jsme to, udělali jsme taktickou změnu a druhý poločas jsme pod takovým tlakem nebyli. Bylo to dobré utkání do penalty, pak už to bylo nervózní, hodně přerušení, fauly. Byl to zbytečný zásah od VARu a když to spělo k remíze, tak jsme udělali individuální chybu a Slavie toho využila. Nakonec nemáme nic. Výkon byl velmi dobrý, přišla ale věc, která tam být nemá a nemáme ani bod.

Podle rozhodčího Pechance byla ruka od těla v nepřirozené poloze, proto penalta. Viděl jste to jinak?
Viděl jsem, že míč se mu otřel od loket, odrazem od země. Odraz a zásah ruky, která je před tělem. Míč nikam nesměřoval, ani k brance. Před sezonou jsme měli seminář a bylo nám řečeno, kdy se penalty za ruku nepískají. Jedna ze situací je, kdy se jedná o neočekávaný pohyb a hráč s tím nemůže nic udělat. Bavil jsem se s Dominikem a ten si ani nebyl vědomý, že by ho míč do ruky zasáhl. Ale to je jedno, třeba už se ani nedočkám zápasu se Slavií nebo Spartou, aby proti nám nebyla penalta nebo červená karta.

Dodává vám sebevědomý, že můžete s elitním českým týmem hrát vyrovnané zápasy?
My si na tato utkání věříme, hlavně v domácím prostředí. Bohužel to někdy není jednoduché, někdy nějaké chyby uděláte a my jsme je udělali. Navíc postupem času jsme dopředu situace neřešili úplně dobře. Pokud by nám v závěru více pomohli hráči z lavičky, mohli jsme si něco vytvořit, abychom třeba odskočili na 3:1. Tuhle kvalitu jsme tam ale už neměli.

Dominik Preisler o penaltové situaci „Ze hřiště ani nevím, že nějaká ruka byla. Teď jsem to viděl na videu v šatně a musím říct, že jestli se tohle u nás píská jako penalta, tak je to jen úsměvné. Myslím si, že kdyby to bylo na druhou stranu, tak by se to nikdy nepískalo."

Herně to rozhodně nebylo špatné, na vítězství čekáte už šest kol. Před utkáním se psalo o možném ultimátu a odvolání v případě že nevyhrajete. Jak vnímáte svou pozici? Cítíte důvěru vedení?
Výsledek a výkon, který jsme podali v Karviné, vyzýval k tomu, aby se to řešilo. Samozřejmě jsme se bavili a hledali jsme cesty ke zlepšení, rozhodně jsem ale od klubu necítil informaci, která vyšla v tisku, že bych měl ultimátum. Samozřejmě jsme se snažili odčinit výkon, který jsme podali s Karvinou, to se asi povedlo, ale dělat body se Slavií je těžší než s Karvinou. Je i naše chyba, že když jsme schopní podat takový výkon, tak propadneme někde, kde bychom body dělat měli.

Na čem zapracovat v reprezentační pauze?
Ze začátku jsme měli problém se střílením branek, pracovali jsme hlavně na tom. Pak jsme s Teplicemi dali tři, v Karviné dva a teď také dva, to zase není tak málo a mělo by to stačit, abychom body měli. Ale za poslední dva zápasy jsme z deseti střel dostali osm branek, což vyústilo v to, že jsme se odhodlali ke změně na postu gólmana. Ale nebylo to jen o gólmanovi, ale o práci defenzivní řady. Musíme se ale hlavně dát zdravotně dohromady, celý týden jsme řešili, koho vůbec budeme moci postavit do obrany. Matěj Chaluš trénoval jen v sobotu, Honza Mikula byl připravený jen na lavici, že by tam případně vlezl jen na chvíli. Plno kluků bylo zraněných před tím a nejsou v plné kondici. Christián Frýdek hrál poprvé, Denis Višinský byl dlouho mimo. I Žambůrek byl nemocný a další. Musíme se dát do pořádku a věřím, že s tím se bude zlepšovat i výkon týmu.

Stále trvají špatné druhé poločasy i dnes jste inkasovali dvakrát. Stále to řešíte?
Myslíme si, že víme, čím to je. Dnes bych ale neřekl, že by byl takový rozdíl mezi poločasy. Možná, že v první jsme byli pod větším tlakem, i když jsme zase dali góly. Bohužel musím konstatovat, že Slavii pomohli střídající hráči, nám spíš ublížili, u rozhodujícího momentu byli. Pokud u týmu budu, musíme pracovat na kondici, plno hráčů vypadává z tréninku a je to na nich vidět.

Přišla změna v bráně. Je pro vás Bačkovský dlouhodobější jedničkou, nebo jste spíš chtěl dát psychicky odpočinout Vliegenovi?
Po těch dvou utkáních jsme se rozhodli pro změnu, i Olie se cítil takový utlumený. Hugo od toho byl oproštěný, chtěli jsme dát i impulz týmu. Bylo to řešení pro dnešek, musíme si to ale zase vyhodnotit a budeme se bavit dál, jak to bude.

Vnímáte jako komplikaci, že vám zase někteří hráči odjedou na reprezentační srazy? Jak se vám v takové situaci pracuje?
Nejsme v tom sami, musíme se s tím vyrovnat. Reprezentovat je čest a jsme rádi, že máme hráče v reprezentacích.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slavia, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbytečný zásah VARu, hodnotil penaltu pro Slavii trenér Slovanu Kozel. Ultimátum odmítl  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.