Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Devatenáctka Slovanu je po letech v nejvyšší soutěži. Prestiž, takovou ligu by klub měl hrát, říká trenér Čapek

Nejstarší dorost libereckého Slovanu se po minulé sezoně probojoval do elitní soutěže. Devatenáctka zatím odehrála deset utkání a s osmi body se krčí na čtrnáctém místě tabulky. Podle trenéra je Pavla Čapka je hlavním cílem soutěž udržet, protože klub jako Slovan by extraligu dorostu hrát měl.

„Jsem strašně rád, že se to sem vrátilo, protože to jsou dobré a náročné zápasy pro naše hráče. Myslím si, že to je i dobrá příprava na vyšší soutěž a zároveň i velká prestiž pro náš klub, který si to myslím zaslouží. Jsme tradiční prvoligový tým, takže bychom takovou ligu měli hrát,“ řekl v rozhovoru pro klubový web trenér devatenáctky Pavel Čapek, sám odchovanec a dlouholetý hráč Slovanu.

Podle něj je znát, že Slovan extraligu hraje po dlouhých letech. Cílem tak je ligu v první řadě zachránit. „Venkovní zápasy jsou pro nás těžké, soupeři jsou opravdu dobří, ale v těch domácích zápasech jsme schopní udělat nějaké body,“ řekl trenér.

Slovan v deseti utkáních vyhrál zatím jen dvakrát, porazil Slovácko a vyhrál ve Zlíně. Poté zvládl ještě dvě remízy, a především ta druhá je cenná, když uhrál bod na Spartě, kde přitom 1:3 prohrával.

Udržet soutěž tak bude ještě boj, tým si podle Čapka na nejvyšší soutěž stále zvyká. „Teď nastupujeme zápas, co zápas proti kvalitním týmům. Zápasy se hrají v uvozovkách na krev a intenzita je daleko vyšší. Také je vidět, že ti soupeři tu soutěž hrají dlouhodobě, kdy hlavně v těch jejich domácích podmínkách jsou ty zápasy strašně těžké,“ říká.

Nejvyšší soutěž je ale podle něj znát i v jiných ohledech. „Určitě je znát intenzita, kvalita, ale řekl bych i prostředí, že je malinko jiné. Má to už nějakou úroveň. Hřiště jsou velice dobře připravené, včetně zázemí. Myslím si, že to je už na úrovni té nejvyšší soutěže, za což jsem rád. Stávalo se nám, že v té druhé soutěži jsme někam přijeli a hráli jsme na malé umělé trávě nebo se svlékali v hrozných šatnách,“ pokračuje.

Vše už si ale podle Čapka pomalu sedá. „Ono si to všechno teprve sedá, ale myslím si, že po té polovině zápasů kluci už to tempo začali vnímat. Uvidíme, jestli to bude stačit na udržení,“ uvedl.

Devatenáctka by ale měla také sloužit jako zásobárna talentů pro dospělý fotbal, hlavně pro Slovan. „V áčku mám radost za Hudáka s Lexou. Jsem ale i rád za svěřence, které zrovna teď mám, protože ukazují, že ta cesta není pro ně zavřená. Jenom více těchto hráčů,“ pokračuje trenér.

Právě extraliga je pak pro přechod do dospělých podle Čapka důležitá. „Řekl bych, že i ta soutěž je pro tohle skvělý nástroj do začátku. Budou ještě více připravenější, než kdyby hráli tu nižší soutěž. Bude důležité projít tou extraligou.“

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, devatenáctka, dorost, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devatenáctka Slovanu je po letech v nejvyšší soutěži. Prestiž, takovou ligu by klub měl hrát, říká trenér Čapek  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.