Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Radost U Nisy. Slovan porazil Plzeň 3:0 a výhru bere po šesti zápasech

Neoblíbený soupeř dorazil do Liberce. Slovan Plzeň doma v posledních letech porazil jen jednou, nyní ale přidal druhý úspěch, když po velmi dobrém výkonu vyhrál 3:0 a ještě dvakrát trefil tyč. Výhra přišla po dvou měsících, Liberec naposledy vyhrál 19. srpna proti Pardubicím.

První možnost měl Slovan. Ghali se hezky uvolnil a s jeho přízemní střelou za vápnem měl Tvrdoň hodně práce. V 15. minutě zahrozili hosté, když Šulc v dobré možnosti hlavičkoval mimo.

V 17. minutě se už skóre měnilo. Tupta si vyměnil míč s Frýdkem vypálil zpoza vápna a Tvrdoň se musel červenat – 1:0. Do dobré možnosti se pak dostali domácí po půlhodině hry. Roh prodloužil Chaluš na Kulenoviće a jeho hlavička šla těsně nad.

Plzeň měla větší možnost až ve 36. minutě. Hezky sehraný signál zakončil střelou Vydra, ale obrana tečovala na roh. I něj mohli hosté skórovat, i tehdy ale jeden z obránců tečoval na další roh, ten už ale domácí ubránili.

V úvodu druhé půle hrozily oba týmy, gólovku ale měla až Plzeň po hodině hry, kdy po rychlém brejku v akrobatické pozici zakončil jen těsně mimo Bucha. V 65. minutě byli hosté blízko vyrovnání, když si jeden z domácích srazil střelu na tyč.

Jenže z následujícího rohu utekl Tupta, absolvoval sedmdesátimetrové sólo, našel Kulenoviće, a ten procpal míč do sítě – 2:0. V 76. minutě pak mohlo být U Nisy ještě veseleji, když Tupta přizvedl hlavou centr a míč se snesl na tyč. A v 78. minutě znovu. Po chybě obrany Plzně šel sám na bránu Fukala a jeho střela skončila opět na tyči! V 86. minutě už ale stadion opět vybuchl. Po dalším nejistém zákroku Tvrdoně procpal do sítě míč Červ – 3:0. V samotném závěru ještě skóroval Rabušic, jeho branka ale neplatila pro ofsajd.

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 3:0 (1:0)

Branky: 17. Tupta, 67. Kulenović, 86. Červ. Žluté karty: 84. Višinský, 90. Bačkovský - 19. Kopic, 72. Kalvach. Rozhodčí: M. Radina – J. Váňa, L. Machač | VAR: D. Černý | AVAR: P. Caletka. Diváci: 3128

FC Slovan Liberec: Bačkovský – Mikula (C), Chaluš, Pourzitidis – Ghali, Červ, Žambůrek (89. Prebsl), Preisler (72. Fukala) – Frýdek (72. Višinský) – Kulenović (89. Okoh), Tupta (81. Rabušic).

FC Viktoria Plzeň: Tvrdoň – Hranáč, Dweh, Jemelka – Cadu (76. Mosquera), Bucha (77. Sýkora), Kalvach (C), Kopic – Šulc (60. Traoré) – M. Vydra (60. Kliment), Durosinmi (54. Chorý).

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radost U Nisy. Slovan porazil Plzeň 3:0 a výhru bere po šesti zápasech  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.