Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Mužstvo je silné a dokáže zabrat, chválil po třígólové výhře nad Plzní trenér Slovanu Kozel

Šest utkání v řadě nedokázal Slovan vyhrát. Někdy by vítězství blíž, někdy dál. Proti Plzni ale podal týmový výkon podpořený třemi brankami a konečně se tak může radovat. „Jsem spokojený s výkonem i výsledkem,“ komentoval trenér domácích Luboš Kozel.

Jaké je hodnocení zápasu s Plzní?
Hodnotí se mi to dobře. Víte, v jaké jsme byli situaci, čekali jsme poměrně dlouho na vítězství. Měli jsme těžké soupeře, teď přijela Plzeň, která je ve formě, z šestnácti zápasů patnáct vyhráli. Navázali jsme na výkon se Slavií a přidali jsme nadstavbu, že jsme nedostali laciný gól, a navíc jsme dokázali nějakou situaci ve druhé půli vyřešit. Jsem spokojený s výkonem i výsledkem.

Kde se utkání lámalo?
Důležitý moment byl náš první gól a pak také druhý gól, kdy jsme byli pod tlakem. Akce Tupty byla skvělá a Kulenović to proměnil. Gól na 2:0 byl rozhodující.

Ukazuje se, že ofenziva roste a je stále nebezpečnější?
Ofenziva nám funguje delší dobu, Teplicím jsme dali tři branky, v Karviné dvě, Slavii také dvě a dnes tři. Zase nám ale nefungovala defenziva, dneska se to konečně sešlo.

Vyšel vám herní plán, že jste mohli chodit do rychlých protiútoků?
Na rychlé protiútoky máme vhodné hráče. Aby to ale mohlo fungovat, musíte dát první gól. Pomohli jsme si prvním gólem a do tohoto způsobu jsme se mohli dostat.

Lubomír Tupta má gól a asistenci, je to ten hráč, jako v minulé sezoně, kterého byste tu rád viděl?
Už předchozí zápasy hrál dobře, ale u útočníků je to vždy o efektivitě. Deset dní s námi nebyl, byl s nároďákem, což mu možná psychicky pomohlo, ale nenastoupil ani na minutu. Dnes efektivitu měl. Naši tři hráči nahoře jsou velmi nebezpeční a sedí jim to spolu.

Plzeňský brankář Tvrdoň působil od úvodu hodně nejistě. Nabádali jste hráče k častější střelbě?
Jednoznačně jsme věděli, že když nebude Staněk, bude to oslabení. Tvrdoň umí chytat, ale pro nikoho není jednoduché po takové době nastoupit do zápasu. Skoro z první střely dostal gól. Apelovali jsme na to, aby to hráči zkoušeli.

Dá se i říct, že jste si vybrali štěstí za minulé zápasy, kdy vám to naopak moc nevycházelo?
Říkal jsem hráčům, že jsme štěstí možná trochu urazili už v úvodu sezony v Boleslavi, kde jsme vedli 2:0 a mysleli si, že to proti deseti uhrajeme jen bráněním. Tam nás to ztrestalo poprvé. Když jsme se z toho dostali, přišla Karviná. Mužstvo je ale silné a dokáže zabrat. Proti Slavii to sice výsledkově nevyšlo, ale výkon dobrý byl. Dnes jsme na to navázali a sešlo se nám to, že fungovaly obě fáze hry.

Na čem jste během reprezentační přestávky nejvíce pracovali?
Vlastně už před Slavií jsme daleko víc pracovali na defenzivě. Pak jsme sice ještě dostali dvě branky ze hry a tlačili jsme na to dál. V repre pauze jsme odehráli utkání zaměřené na věci v defenzivní fázi, nedostali jsme gól a vyhráli jsme, což bylo pro hráče důležité. S Plzní jsme chtěli odehrát týmový výkon. Byli jsme poctiví a šli jsme štěstí naproti. Měli jsme i více šancí a vítězství je podle mě zasloužené.

Na zápas přišlo přes tři tisíce lidí. Atmosféra byla dobrá, jak to vnímáte vy?
Liberec byl kritizovaný, že lidé nechodí. Nejlepší pozvánka vždycky je i výkon týmu. Když lidé vidí, že hráči na hřišti udělají vše pro to, aby se vyhrálo. Se Slavií to udělali a lidé přišli znovu. Doufám, že dnešní výkon a výsledek přitáhne fanoušky i za čtrnáct dní na Budějovice a my se jim budeme snažit to vrátit.

Takže reklama na fotbal?
Byl bych rád. Snažíme se hrát fotbal. Lidé nejvíce koukají na výsledek a my jsme navíc ve všech zápasech nepodali stoprocentní výkon. Pracujeme na tom, aby výsledky byly lepší. Pak i uvolněnost ve hře může být vyšší.

Co Hugo Jan Bačkovský, co říkáte na jeho výkon?
Jsem spokojený, nedostal branku, co může brankář udělat víc? Má i dobrou rozehrávku, chceme hrát pozemky. Podal velmi dobrý výkon.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, plzeň, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mužstvo je silné a dokáže zabrat, chválil po třígólové výhře nad Plzní trenér Slovanu Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.