Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Změnil se přístup každého z nás, hodnotí zlepšení Slovanu stoper Chaluš

Když před několika týdny prohrál Slovan v Karviné 2:5, byla v Liberci hodně špatná nálada. Jenže celý tým si situaci vyříkal, poté vlétl na Slavii a i když nakonec prohrál, výkon přinesl změnu. Poté Liberec porazil Plzeň a teď remizoval na Slovácku. „Hodně se toho u nás změnilo, zejména nasazení a přístup každého z nás,“ řekl po utkání stoper Matěj Chaluš.

Jak hodnotíte utkání se Slováckem?
Bylo to těžké utkání, to jsme ale čekali. Bylo to hodně soubojové, a nakonec to asi skončilo spravedlivou remízou 1:1. V první půli si myslím, že jsme byli nebezpečnější, ve druhé domácí hrozili z centrů.

Potvrdili jste bodem minulou výhru nad Plzní?
Bylo to pro nás důležité, věděli jsme, že jedna vlaštovka jaro nedělá. Nechtěli jsme hodit do koše práci, kterou jsme vytvořili minulý týden. Chtěli jsme na zápas s Plzní navázat a dobře pokračovat. Hodně se toho u nás změnilo, zejména nasazení a přístup každého z nás. Myslím, že to teď v zápasech s těžkými soupeři bylo vidět a že nás to odměnilo.

Brzy jste inkasovali, ale rychle zareagovali. Potvrzuje to vaše slova?
Je vidět, že každým zápasem jsme vyspělejší. Snažíme se pracovat tak, že je jedno, jaký je stav, snažíme se to nevnímat. I když jsme neuhráli dobrý výsledek s Teplicemi, viděli jsme, že jsme schopní otočit z 0:2 na 3:2. I tady jsme věděli, že máme na to s výsledkem něco udělat, snažili jsme se hrát, jakoby to bylo stále 0:0.

Věříte tomu, že po sérii horších výsledků jste schopni zase pravidelně bodovat?
Určitě tomu věříme. Myslím si, že jsme dobře nastavení, je to vidět už tři zápasy, i když se Slavií nás to ještě neodměnilo. Doufám, že na to navážeme a posuneme Liberec tam, kam patří.

Hodnocení trenéra Luboše Kozla „Remíza je zasloužená, udělali jsme si to těžší v úvodu dvojitou chybou, po níž šli domácí do vedení. Cením si toho, že se mužstvo nepoložilo a brzy jsme vyrovnali. Hráli jsme velmi dobře, Tupta mohl přidat druhý gól. Celý zápas jsme dobře bránili, uskákali jsme centrované míče. Ve druhé půli to byl spíš boj, domácí měli na svých kopačkách více míč, ale do větší šance jsme je nepustili. Měli jsme otevřený prostor na brejky, ale chyběla nám kvalita v zakončení. V závěru napravil Bačkovský svoji chybu z úvodu a bod jsme uhájili."

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změnil se přístup každého z nás, hodnotí zlepšení Slovanu stoper Chaluš  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.