Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Liberec přetlačil Budějovice. Jedinou branku vstřelil Kulenović

V rámci 14. ligového kola přivítal Slovan Budějovice. A Liberec nakonec dokázal vyhrát, když po hodině hry rozhodl Kulenović. Liberec tak třetí zápas v řadě neprohrál, naopak Budějovice jsou po třetí porážce za sebou předposlední.

Většinu první půle se hrálo mezi šestnáctkami s řadou nepřesností. Vzrušení přinesl v páté minutě závar před hostující bránou, nikdo ale nedokázal zakončit. Až ve 34. minutě prostřelil Skalák Bačkovského, nakonec se ale pískal ofsajd.

To domácí alespoň trochu probudilo. Z protiútoku našel Kulenović Ghaliho, jenže ten míč v dobré pozici netrefil ideálně. Hned poté Ghali pěkným centrem našel Tuptu, ten z první zakončoval a Šípoš vytáhl skvělý zákrok. Ani v tomto případě by gól neplatil, mával se ofsajd. Liberec se ale mnohem víc tlačil do útoku. Aktivní byl především Ghali. Ve 44. minutě se po příhře Mikuly hnal z úhlu na Šípoše Kulenović, jenže jeho rána šla mimo.

Hned v úvodu druhé půle předvedli domácí rychlou kombinaci, pálil Tupta a Šípoš opět zasáhl. Hosté pak zahrávali přímý kop z dobré vzdálenosti, Bačkovský si ale s ránou Čermáka poradil. V 51. minutě pak hlavou nad zamířil Kulenović.

V 62 minutě už se skóre měnilo. Preisler poslal přízemní střelu, míč si sebral Kulenović a poslal ho do sítě. Zdálo se, že liberecký útočník stál v ofsajdu, VAR ale gól posvětil – 1:0. Navíc hned vzápětí zakombinoval Višinský s Frýdkem a druhý jmenovaný poslal střelu jen těsně nad. V 65. minutě zahrával Slovan standardku po faulu na Červa jen těsně za hranicí vápna a Tuptova střela šla nad. V 71. minutě zahrozili hosté, hlavička Trummera ale nebyla pro Bačkovského nebezpečná. V 79. minutě vyrazil Bačkovský střelu Alliho.

Hosté mohli vyrovnat v 90. minutě, kdy Trummerovu ránu těsně mimo ztečoval jeden z domácích. Z následného rohu měl blízko k vyrovnání Adediran, na míč ale nedosáhl. Další hlavičku mimo pak vyslal Osmančík. To už ale bylo vše a Liberec po hubeném vítězství bere tři body.

Slovan Liberec - Dynamo Č. Budějovice 1:0 (0:0)

Branka: 63. Kulenović. Rozhodčí: Machálek – Podaný, Antoníček; VAR: Berka, AVAR: Pechanec. Diváci: 1827

FC Slovan Liberec: Bačkovský – Mikula (C), Chaluš, Pourzitidis (46. Prebsl) – Ghali (59. Višinský), Červ, Žambůrek, Frýdek (76. Fukala), Preisler – Kulenović (87. Rabušic), Tupta (87. Horský).

SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš – L. Havel (C), Králik, Nikl (46. Alli) – Čermák, P. Hellebrand (87. Osmančík), Sladký, Trummer – Hubínek, Suchan – Skalák (69. Adediran).

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec přetlačil Budějovice. Jedinou branku vstřelil Kulenović  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.