Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zvláštní zápas, řekl Bačkovský. V první půli nebyl ve hře, nakonec má nulu

Po zápasech s papírovými favority se Liberec utkal s Budějovicemi a tentokrát měl být favoritem on. Utkání nakonec bylo vyrovnané, i když Slovan měl více šancí. Domácí brankář se většinu utkání nudil, hosté sice dobře kombinovali, k ohrožení brány se ale dostali vlastně ž v závěru utkání.

Jaké podle vás bylo utkání s Budějovicemi?
Poté, co jsme hráli těžká utkání se silnými soupeři Slavií, Plzní a Slováckem jsme na to chtěli navázat proti týmu, který je v tabulce pod námi. Jsme nesmírně šťastní, že se nám to povedlo. Zápas to byl zvláštní. Budějovice byly v první půli skvělé na balonu, ale nevytvářeli si žádné šance. My jsme tam něco měli. Ve druhé půli jsme dali gól a uhráli jsme to. Výsledku si vážíme.

Je výsledek o to cennější, když je takto ubojovaný?
Určitě. Po zápasech se silnými soupeři pro nás byla výzva to zvládnout. Viděli jsme, jak se vyvíjí tabulka a věděli jsme, že to musíme zvládnout.

Zvlášť závažný zločin na Jablonecku. Policie zadržela mladistvého

Jablonečtí policisté vyšetřují zvlášť závažný zločin, ke kterému došlo v sobotu večer na Jablonecku. Co se konkrétně stalo, policie nezveřejnila. A to kvůli pachateli, který je mladistvý.

Která situace pro vás byla nejvíce nebezpečná?
Celý zápas byl pro mě velmi zvláštní. V první půli drželi balon a vlastně se nic nedělo a já vůbec nebyl v zápase. Pak dali gól z ofsajdu. Ve druhé půli toho bylo více, a to pro mě bylo lepší. Kombinací se dostali do dobrých prostor, ale pak to neřešili žádným centrem. Dobře jsme bránili.

Ulevilo se vám, že gól Budějovic neplatil?
Oddechl jsem si hodně. U gólu jsem se necítil dobře, měl jsem hodně vysoké postavení. Při střele jsem stál nevýhodně, protože bych na gólu cítil vinu. Navíc prohrávat z první šance by nebylo dobré. Co jsem ale viděl záběry, byl to jasný ofsajd.

Závěr byl poměrně hektický, ale vítězství se vám podařilo udržet.
Musím pochválit Dominika Preislera, který v závěru podstoupil těžký souboj, těžko bych s tím něco dělal. Měli tam ke konci hodně závarů.

Studoval jste hru soupeře, kolik času tomu před zápasem věnujete?
Náš videotechnik nám vždycky pošle standardky a penalty, i když teď to bylo blbý, protože všechny penalty kopali hráči, kteří tam už nejsou (úsměv). Pak se podívám na sestřihy posledních třeba pěti zápasů a z toho si udělám obrázek. Hodně hráčů už také znám.

Překvapil vás konec Jakuba Hory v Českých Budějovicích?
Upřímně nejsem zarytý fanoušek Českých Budějovic a extra je nesleduji. Doteď to byl jejich klíčový hráč a překvapující to bylo. Víc jsem o tom ale nepřemýšlel. Věděl jsem, že ve středu mají dobré hráče, hrají kombinační fotbal, jsou hodně na balonu. Jediný rozdíl pro mě byl, že penalty kopal právě on, takže jsem nevěděl, kdo by na ni šel.

Podruhé v řadě jste vychytal čisté konto. Jak si toho vážíte?
Vážím si toho strašně moc. S Plzní to bylo cenné, ale vedli jsme 3:0 a směřovalo to k tomu. Teď to bylo otevřené do poslední chvíle a kdybychom dostali v závěru gól, bod by pro nás byl o dost horší než tři. Vydřené zápasy o gól jsou nejcennější.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, budějovice, bačkovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvláštní zápas, řekl Bačkovský. V první půli nebyl ve hře, nakonec má nulu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.