Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Slovan na sněhu udolal Boleslav. Dvěma góly rozhodl Ghali

Už potřetí se liberečtí fotbalisté na podzim utkali s Mladou Boleslaví. Po venkovní remíze a výhře v poháru dokázali vyhrát i nyní, když se ukázal především Ahmad Ghali, který vstřelil obě branky domácích. A protože hosté skórovali jen jednou, z výhry se na velmi těžkém zasněženém terénu raduje Slovan, který pět utkání v řadě neprohrál.

Hned úvod potvrdil, že v zápasech těchto týmů góly padají. Centr Preislera proskákal celým vápnem až k osamocenému Ghalimu, ten poslal míč na zadní tyč a rozjásal prořídlé tribuny libereckého stadionu – 1:0. Už v desáté minutě se skóre měnilo podruhé. Prebsl sice nejprve odvrátil průnik hostů na roh, ti ale rychle rozehráli a Pulkrab hlavou poslal míč do sítě – 1:1.

Hosté poté byli aktivnější a měli i několik dobrých možností, za Liberec zahrozil po půlhodině Tupta, po pěkném průniku už mu ale nezbyla síla na lepší zakončení. Po něm pálil ještě Červ, a s jeho ranou měl Trmal více starostí.

Ve 36. minutě předvedla hezkou kombinaci Boleslav a Bačkovský jeho ránu s námahou vytlačil nad břevno.

Druhý poločas začal Slovan aktivněji. Na těžkém terénu, kdy sníh zasypával hrací plochu, měly ale oba týmy problémy s pohybem. V 50. minutě se na vápně hezky uvolnil Mikula, mířil ale vedle tyče. Boleslav mohla skórovat v 54. minutě, Bačkovský ale byl připraven. Z protiútoku se v dobré možnosti objevil Kulenović a jen výborný zákrok jednoho z obránců uchránil hosty od pohromy.

Když už se zdálo, že se bude jen bojovat o míč, domácí předvedli hezkou kombinaci s přenesením hry, Ghali se na vápně uvolnil a nádhernou ranou podruhé rozvlnil síť – 2:1.

Nadále se spíš bojovalo, v 81. minutě ale na vápně vyplul osamocený Karafiát, s jehož střelou si ale Bačkovský poradil.

Hektický závěr přinesl několik nebezpečných situacích na obou stranách, domácí už ale těsnou výhru uhájili.

Slovan Liberec - Mladá Boleslav 2:1 (1:1)

Branky: 7. a 70. Ghali - 11. Pulkrab. Žluté karty: 14. Prebsl, 21. Mikula - 57. Sakala. Rozhodčí: K. Rouček - I. Nádvorník, T. Mokrusch; VAR: M. Radina; AVAR: L. Slavíček. Diváci: 1415

FC Slovan Liberec: Bačkovský - Mikula (C), Chaluš, Prebsl - Ghali (90. Fukala), Žambůrek, Červ, Preisler - Frýdek (62. Horský), Kulenović (90. Porzitidis), Tupta (83. Rabušic)

FK Mladá Boleslav: Trmal - Suchomel, Suchý, Karafiát, Kostka (85. Šimek) - Matějovský (C) (79. Ladra), Sakala (85. Kubista), Mareček - John (62. Jawo), Pulkrab (62. Yusuf), Kušej

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan na sněhu udolal Boleslav. Dvěma góly rozhodl Ghali  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.